Menu
Feiten & Weetjes Ajax - ADO

Feiten & Weetjes Ajax - ADO

Ajax neemt het zondag vanaf 16:45 uur in de Amsterdam ArenA op tegen ADO Den Haag. In aanloop naar het competitietreffen zetten we een aantal Feiten & Weetjes over eerdere edities van Ajax – ADO Den Haag op een rij.

* Ajax – ADO Den Haag wordt voor de 41ste keer gespeeld in de Eredivisie. Ajax won 31 keer. De Hagenaars slaagden er in de historie drie keer in om bij Ajax te winnen.

* De eerste editie van Ajax – ADO in de Eredivisie stamt uit het seizoen 1957-1958. Op 4 juni 1958 werd het 1-1. Piet van der Kuil opende de score voor de thuisploeg.

* Afgelopen seizoen leverde de thuiswedstrijd tegen ADO een 3-2-overwinning op. Christian Poulsen, Davy Klaassen en Thulani Serero scoorden voor Ajax. Stefano Denswil maakte een eigen doelpunt.

* Ajax en ADO ontmoetten elkaar eerder dit seizoen op 30 november 2014: 1-1. Davy Klaassen bracht Ajax op voorsprong. ADO-clubtopscorer Michiel Kramer scoorde voor ADO.

* Davy Klaassen heeft in de Eredivisie in de laatste 3 wedstrijden voor Ajax tegen ADO gescoord. Het is samen met NAC zijn favoriete tegenstander.

Davy Klaassen behoorde afgelopen seizoen tot de scorende Ajacieden in de thuiswedstrijd tegen ADO: 3-2. De middenvelder scoorde al drie keer op rij in duels met ADO. Davy Klaassen behoorde afgelopen seizoen tot de scorende Ajacieden in de thuiswedstrijd tegen ADO: 3-2. De middenvelder scoorde al drie keer op rij in duels met ADO.

* Ajax is ongeslagen in de laatste zeven thuis- en uitwedstrijden tegen ADO in de Eredivisie.

* Ajax verloor op 7 november 2010 voor het laatst in de ArenA van ADO Den Haag: 0-1. Ook de uitwedstrijd tegen de Hagenaars liep dat seizoen niet goed af voor de Ajacieden: 3-2.

* In de selectie van ADO zijn Vito Wormgoor en Robert Zwinkels oud-Ajacieden.

* In het verleden kwamen meer spelers uit voor zowel Ajax als ADO: Dmitry Bulykin, John O’Brien, Fons Groenendijk, Cedric van der Gun, Tscheu la Ling en Tarik Oulida.

* Ajax’ recordoverwinning op ADO Den Haag komt uit het seizoen 1981-1982. Het thuisduel leverde toen een 9-1-zege op. Wim Kieft scoorde die dag drie keer. Johan Cruijff twee keer.

*Met 59 punten uit 27 Eredivisie-duels beleeft Ajax qua punten het beste seizoen onder trainer Frank de Boer. In 2012-2013 stond de teller na 28 wedstrijden op 60 punten, het huidige record.

*Ajax is samen met Vitesse de enige ploeg die op dit moment 6 Eredivisie-duels op rij ongeslagen is.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees/i>

De feiten & weetjes zijn mede tot stand gekomen in samenwerking met Infostrada Sports. De feiten & weetjes zijn mede tot stand gekomen in samenwerking met Infostrada Sports.