Menu
Feiten & Weetjes Ajax - Celta de Vigo

Feiten & Weetjes Ajax - Celta de Vigo

Ajax ontvangt donderdag vanaf 21:05 uur Celta de Vigo voor het vierde pouleduel van de UEFA Europa League. In aanloop naar het treffen in de Amsterdam ArenA zet Ajax.nl een aantal feiten en weetjes op een rij over Ajax en Celta de Vigo.

* Celta de Vigo beleefde een slechte generale voor het tweede pouleduel met Ajax. De Spanjaarden gaven tegen Las Palmas een 0-3-voorsprong uit handen. Het competitieduel eindigde in 3-3.

* Bij een overwinning is Ajax geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League.

* Ajax – Celta de Vigo werd eerder in de Champions League gespeeld in 2003-2004. Op 22 oktober 2003 wonnen de Ajacieden van trainer Ronald Koeman met 1-0. Zlatan Ibrahimovic scoorde.

* Celta de Vigo en Ajax zijn beide nog ongeslagen in deze groepsfase. Ajax klopte Panathinaikos (1-2) en Standard Luik (1-0), terwijl Celta de Vigo in Luik gelijkspeelde (1-1) en voor eigen publiek won van Panathinaikos: 2-0.

Twee weken terug bleef Ajax in Vigo tegen Celta steken op een 2-2-gelijkspel. De Amsterdamse goals werden in het Estadio Balaídos gemaakt door Hakim Ziyech en Amin Younes.
Twee weken terug bleef Ajax in Vigo tegen Celta steken op een 2-2-gelijkspel. De Amsterdamse goals werden in het Estadio Balaídos gemaakt door Hakim Ziyech en Amin Younes.

* Ajax' grootste overwinning op een Spaanse club is een 3-0-zege. Dit gebeurde tegen Atlético Madrid, Athletic Bilbao en Real Zaragoza. De grootste nederlaag (0-4) kwam op het bord tegen Real Madrid en Barcelona.

* Ajax verloor elf van zijn laatste dertien ontmoetingen met een club uit Spanje.

* Ajax is al zeven Europese thuisduels ongeslagen. Rapid Wien klopte Ajax in de ArenA op 4 augustus 2015: 2-3. De Ajacieden wonnen vervolgens twee thuisduels en speelden er vijf gelijk.

* Ajax wist in zijn laatste negen Europese duels telkens minimaal een keer te scoren.

* Diverse spelers verdedigden zowel de clubkleuren van Celta de Vigo als die van Ajax. Dat waren vooral veel aanvallers. Onder meer Daniël de Ridder, Benni McCarthy, Michael Krohn-Dehli en Mido zijn in Vigo én Amsterdam actief geweest.

* Daley Sinkgraven en Joël Veltman staan op scherp. De Ajacieden zijn bij een gele kaart automatisch een EL-duel geschorst.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
TICKETS AJAX - CELTA DE VIGO