Menu
Feiten & Weetjes Ajax - Heracles

Feiten & Weetjes Ajax - Heracles

Ajax neemt het zondag in de Amsterdam ArenA op tegen Heracles Almelo. In aanloop naar het competitieduel (aanvang 16:30 uur) zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over eerdere ontmoetingen op een rij.

* De eerste editie van Ajax - Heracles in de Eredivisie werd gespeeld in het seizoen 1962-1963. Ajax won de thuiswedstrijd met 1-0.

* Twee keer leverde een thuisduel met Heracles een 7-0 (record)overwinning op. Zowel in 1963-1964 als in 1985-1986 sloegen de Ajacieden zeven keer toe.

* Eerder dit seizoen besloten Heracles en Ajax hun duel in Almelo met een 3-3-gelijkspel. De thuisploeg scoorde in het laatste halfuur liefst drie keer.

* Ajax - Heracles werd tot nu toe twaalf keer gespeeld in de Eredivisie. Ajax won negen duels, Heracles één. Twee keer bleef een ontmoeting onbeslist.

* Heracles is de nummer 10 van de Eredivisie en heeft in Ninos Gouriye en Samuel Armenteros zijn clubtopscorers (beiden 9 goals). Armenteros stapte in de winterstop over naar RSC Anderlecht.

Ajax won afgelopen seizoen in de Amsterdam ArenA met 6-0 van Heracles Almelo. Ajax won afgelopen seizoen in de Amsterdam ArenA met 6-0 van Heracles Almelo.

* De enige thuisnederlaag van Ajax tegen Heracles dateert van 11 oktober 1964. De gasten verlieten de hoofdstad die dag met een 1-4-overwinning.

* Afgelopen seizoen leverde de thuiswedstrijd tegen Heracles een 6-0 overwinning op. Zes Ajacieden scoorden: Janssen, Ebecilio, Eriksen, Anita, De Jong en Sigthórsson.

* Ajax is al negentien wedstrijden op rij ongeslagen tegen Heracles in de Eredivisie.

* Net als afgelopen seizoen speelt Ajax zondag opnieuw met de naam van Fonds Gehandicaptensport op het shirt. Hoofdsponsor AEGON heeft speciaal voor deze gelegenheid zijn plek afgestaan.

* In de selectie van Heracles hebben Milano Koenders en Kwame Quansah een verleden bij Ajax. Spits Geoffrey Castillion is door Ajax verhuurd aan de club uit Almelo.

* In het verleden kwamen verschillende spelers uit voor beide clubs. Bekende voorbeelden zijn: Rob Alflen, Robbert Schilder, Frits Soetekouw en Emmanuel Boakye.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven), Gerard van Hees