Menu
Feiten & weetjes Ajax - NEC

Feiten & weetjes Ajax - NEC

Ajax neemt het zondag in de Amsterdam ArenA op tegen NEC. In aanloop naar het competitieduel hebben we een elftal feiten en weetjes op een rij gezet over Ajax - NEC.

* Ajax en NEC troffen elkaar op 5 november 1967 voor het eerst in Amsterdam. Ajax won het duel met 9-1.

* De laatste keer dat Ajax en NEC elkaar in de hoofdstad ontmoetten was op 19 februari 2012. Ajax won die dag met 4-1.

* In totaal speelde Ajax 36 thuisduels met NEC. De Amsterdammers verloren nooit. Vier keer eindigde het duel in een gelijkspel.

* Net als bij Ajax komen dit seizoen ook bij NEC de goals van meerdere spelers. Net als in de Ajax-selectie vallen er ook bij de Nijmegenaren liefst 16 verschillende doelpuntenmakers te noteren.

* Niklas Moisander en Ricardo van Rhijn staan op scherp. Een gele kaart vandaag betekent een schorsing voor Ajax- Heracles Almelo, volgende week.

Vorig seizoen speelde Lasse Schöne nog in de kleuren van NEC in de ArenA. Vorig seizoen speelde Lasse Schöne nog in de kleuren van NEC in de ArenA.

* Siem de Jong staat voor een mooie mijlpaal. Als de multifunctionele Ajacied scoort, heeft De Jong zijn vijftigste Ajax-doelpunt gemaakt.

* Siem de Jong en Daley Blind speelden beiden in alle 27 competitieduels van dit seizoen. De Jong voetbalde 26 keer een volledige wedstrijd, Blind 21 keer.

* Rens van Eijden is de enige speler bij NEC die in alle 27 wedstrijden een basisplaats had.

* Drie voetballers die Dennis heten speelden voor zowel Ajax als NEC. Dat zijn: Gentenaar, Rommedahl en Schulp.

* In de Ajax-selectie hebben Lasse Schöne en Jasper Cillessen een verleden als NEC’er.

* Ajax won de uitwedstrijd bij NEC dit seizoen met liefst 1-6. Jody Lukoki, Christian Eriksen, Siem de Jong, Tobias Sana (2x) en Theo Janssen maakten de Amsterdamse goals.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst