Menu
Feiten & Weetjes Ajax - OGC Nice

Feiten & Weetjes Ajax - OGC Nice

OGC Nice komt voor de return van de derde voorronde van de Champions League op bezoek in de Amsterdam ArenA. Woensdagavond wordt er om 20:45 afgetrapt. Ajax.nl zet een elftal feiten en weetjes op een rij over dit belangrijke duel.

* OGC Nice treft voor de tweede keer een Nederlandse club in een officieel duel. De 'vuurdoop' eindigde vorige week in 1-1 tegen Ajax.

* Ajax won z'n laatste 7 thuisduels in Europa en is ongeslagen in de laatste 13. De Ajacieden kunnen woensdagavond voor het eerst sinds in ruim 21 jaar 8 Europese thuisduels op rij winnen.

De vuurdoop tussen Nice en Ajax eindigde vorige week in 1-1.
De vuurdoop tussen Nice en Ajax eindigde vorige week in 1-1.

* OGC Nice won slechts 1 van de laatste 19 uitwedstrijden in Europa. Dat gebeurde vorig jaar in de Europa League-groepsfase tegen Red Bull Salzburg: 0-1.

* Mario Balotelli speelde vijf keer tegen Ajax, maar wist nog nooit te winnen. Met AC Milan, Manchester City en OGC Nice werd het 4 keer een gelijkspel en 1 keer verloor Balotelli.

* Klaas Jan Huntelaar werd vorig seizoen met Schalke 04 gekoppeld aan Nice in de groepsfase van de UEFA Europa League. De Duitsers wonnen zowel de uitwedstrijd (0-1) als het thuisduel (2-0). Huntelaar speelde echter niet.

* Nice probeert voor de eerste keer de groepsfase van de Champions League te bereiken.

* Klaas Jan Huntelaar kan woensdag voor het eerst sinds 9 november 2008 minuten maken voor Ajax in een officieel duel.

Huntelaar juicht na de 1-0 tegen Sparta in zijn laatste officiële duel voor Ajax. Later in de wedstrijd raakt hij geblesseerd.
Huntelaar juicht na de 1-0 tegen Sparta in zijn laatste officiële duel voor Ajax. Later in de wedstrijd raakt hij geblesseerd.

* Ajax speelde 8 keer eerder het kwalificatietoernooi voor de Champions League. Driemaal wisten de Amsterdammers zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Dit lukte in de seizoenen 2003-2004, 2005-2006 en 2010-2011.

* Drie spelers kwamen in het verleden uit voor zowel Ajax als Nice: Darío Cvitanich, Dick van Dijk en Erik Regtop.

* Amin Younes en Bonfim Dante (verdediger van Nice) waren teamgenoten in 2012 bij Borussia Mönchengladbach.

* Kasper Dolberg was vorig seizoen Ajax’ topscorer in Europa met zeven doelpunten.

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst & Gerard van Hees