Menu
Feiten & Weetjes Ajax - PEC Zwolle

Feiten & Weetjes Ajax - PEC Zwolle

Ajax neemt het zaterdag 18:45 uur op tegen koploper PEC Zwolle. In aanloop naar het competitieduel zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over deze clubs en hun spelers op een rij.

* Ajax en PEC Zwolle troffen elkaar op 3 september 1978 voor het eerst. Ajax won toen met 4-2.

* Van de 13 voorgaande ontmoetingen met PEC Zwolle in Amsterdam won Ajax er 12. Alleen in het seizoen 1988/1989 eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel.

* De meest productieve editie van Ajax - PEC Zwolle was in het najaar van 1987. Ajax won destijds met 6-4.

*Vorig seizoen won Ajax met 3-0 van PEC Zwolle. Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong en Derk Boerrigter scoorden.

* Assistent-trainer Jaap Stam van Ajax zat vorig seizoen nog als assistent-trainer op de bank bij PEC Zwolle.

In 1987 vielen tijdens Ajax - PEC Zwolle liefst tien doelpunten: John Bosman scoorde twee keer. In 1987 vielen tijdens Ajax - PEC Zwolle liefst tien doelpunten: John Bosman scoorde twee keer.

* Niklas Moisander heeft een verleden bij de tegenstander van vandaag. De Finse Ajacied speelde van 2006 tot en met 2008 bij PEC Zwolle.

* Onder anderen Jaap Stam, Piet Schrijvers, Johnny Rep en Derk Boerrigter dienden in het verleden zowel Ajax als Zwolle.

* PEC Zwolle is voorafgaande aan dit duel de trotse koploper van de Eredivisie met 13 punten uit 5 wedstrijden. Ajax staat vierde met 8 uit 5.

* PEC Zwolle is na 5 duels de productiefste ploeg in de Eredivisie met 13 goals. Guyon Fernandez is de topschutter. Hij maakte er 3.

* Lerin Duarte kan vanavond zijn debuut maken voor Ajax. De eerste 5 duels van dit seizoen speelde hij voor Heracles. Daarin scoorde hij tweemaal.

* PEC Zwolle speelde in de vorige competitieronde met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht. Ajax deed hetzelfde tegen FC Groningen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en Beeldarchief Ajax