Menu
Feiten & Weetjes Ajax - Real Madrid

Feiten & Weetjes Ajax - Real Madrid

Ajax speelt woensdagavond de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. Het duel in de Amsterdam ArenA begint om 20:45 uur. In aanloop naar Ajax - Real Madrid zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over de wedstrijd op een rijtje.

* Ajax treft Real Madrid voor de elfde keer in Europees verband. Ajax won vier keer, Real Madrid vijf keer en een keer eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

* Ajax schakelde Real Madrid in 1973 uit in de halve finale van de toenmalige Europa Cup 1 (2-1, 1-0).

* Real Madrid kende een goede generale voor het Champions League-duel met Ajax. De Madrilenen wonnen met 5-1 van Deportivo La Coruña. Cristiano Ronaldo scoorde drie keer.

* De grootste nederlaag die Real Madrid incasseerde in Europa was tegen AC Milan. Tot twee keer toe in de historie verloren de Madrilenen met 5-0, de laatste keer in 1989.

* Real Madrid heeft een lastig weekje voor de boeg. Behalve de Champions League-wedstrijd tegen Ajax, speelt het team van José Mourinho ook nog tegen aartsrivaal FC Barcelona. Op zondag 7 oktober staat El Clásico op het programma.

Vorig seizoen verloor Ajax in Madrid met 3-0 van Real. Vorig seizoen verloor Ajax in Madrid met 3-0 van Real.

* De eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen verloor Ajax met 1-0 van Borussia Dortmund. Real Madrid won met 3-2 van Manchester City.

* Real Madrid staat zesde in de Primera División met tien punten uit zes wedstrijden. De Koninklijke heeft drie wedstrijden gewonnen, twee verloren en een gelijkgespeeld.

* Real Madrid boekte zijn grootste Europese uitzege op 24 september 1969 tegen Omonia Nicosia (0-8).

* Ajax staat op de vierde plek in de Eredivisie met vijftien punten uit zeven wedstrijden. De Amsterdammers hebben vier wedstrijden gewonnen en drie gelijkgespeeld.

* Ajax treft Real Madrid al drie seizoenen achter elkaar in de groepsfase van de Champions League.

* Vorig seizoen verloor Ajax de uit- en thuiswedstrijd tegen Real Madrid. Beide duels eindigden in een 3-0 overwinning voor de Madrilenen.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees (openingsfoto) en Louis van de Vuurst