Menu
Feiten & Weetjes Ajax - RKC Waalwijk

Feiten & Weetjes Ajax - RKC Waalwijk

Ajax speelt zaterdagavond vanaf 20:45 uur thuis tegen RKC Waalwijk. In aanloop naar het duel in de Amsterdam ArenA zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over Ajax en RKC Waalwijk op een rij.

* Ajax en RKC Waalwijk troffen elkaar 22 keer eerder in competitieverband in Amsterdam. Ajax wist daarvan maar liefst 19 thuiswedstrijden te winnen. Slechts één keer won RKC Waalwijk.

* De enige uitzege van RKC in Amsterdam dateert van 5 december 1999. De Waalwijkers wonnen toen met 1-2.

* Ook het doelsaldo is na 22 ontmoetingen Ajax - RKC Waalwijk ruim in het voordeel van de Amsterdammers; 63-12.

* De selectie van RKC Waalwijk bestaat dit seizoen uit vier spelers die ook een verleden hebben gehad bij Ajax: Michael Lamey, Mitch Apau, Rodney Sneijder en Dennis Rommedahl.

* In de eigen Amsterdam ArenA was Ajax vorig seizoen met 2-0 te sterk voor RKC Waalwijk. In de debuutwedstrijd van Christian Poulsen waren Lasse Schöne en Jody Lukoki de doelpuntenmakers.

Dennis Rommedahl was tussen 2007 en 2010 Ajacied. Dit seizoen keerde Rommedahl terug bij zijn oude club RKC. Dennis Rommedahl was tussen 2007 en 2010 Ajacied. Dit seizoen keerde Rommedahl terug bij zijn oude club RKC.

* In de laatste 19 thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk in de Eredivisie wist Ajax ten minste één keer te scoren per duel.

* Veel spelers dienden zowel de clubeer van Ajax als die van RKC Waalwijk. Bekende voorbeelden zijn: Derk Boerrigter, Evander Sno, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Martijn Reuser.

* De grootste overwinning van Ajax op RKC Waalwijk in Amsterdam dateert van 3 mei 2003. De Amsterdammers waren toen met 6-1 te sterk. Rafael van der Vaart scoorde drie keer.

* De editie Ajax - RKC Waalwijk op 16 mei 1999 was er één om nooit te vergeten. De wedstrijd stond in het teken van het indrukwekkende afscheid van twee Ajax-iconen: Jari Litmanen en Danny Blind.

* Ajax won zijn laatste zes thuiswedstrijden in de Eredivisie. De landskampioen is al zestien thuiswedstrijden zonder nederlaag in de Eredivisie.

* RKC verloor zijn laatste zes wedstrijden en bezet de voorlaatste plek in de Eredivisie. NEC staat laatste, met een gelijk aantal punten maar een minder doelsaldo dan de Waalwijkers.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst