Menu
Feiten & Weetjes Ajax - RKC

Feiten & Weetjes Ajax - RKC

Ajax speelt zaterdagavond thuis tegen RKC Waalwijk. In aanloop naar het duel in de Amsterdam ArenA zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over Ajax en RKC Waalwijk op een rij.

* Ajax en RKC Waalwijk troffen elkaar in de historie 21 keer eerder in competitieverband in Amsterdam. Ajax wist daarvan maar liefst 18 thuiswedstrijden te winnen, twee keer eindigde het duel in een gelijkspel en slechts één keer trok RKC Waalwijk aan het langste eind.

* Ook het doelsaldo is na 21 ontmoetingen Ajax - RKC Waalwijk ruim in het voordeel van de Amsterdammers; 61-12.

* De selectie van RKC Waalwijk bestaat momenteel uit twee spelers die ook een verleden hebben gehad bij Ajax; Florian Jozefzoon en Rodney Sneijder.

* In de eigen Amsterdam ArenA was Ajax vorig seizoen met 3-0 te sterk voor RKC Waalwijk. Destijds waren Jan Vertonghen, Siem de Jong en Lorenzo Ebecilio de doelpuntenmakers.

Op 3 mei 2003 behaalde Ajax de grootste zege ooit op RKC: 6-1. Op 3 mei 2003 behaalde Ajax de grootste zege ooit op RKC: 6-1.

* In de laatste 18 thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk in de Eredivisie wist Ajax ten minste één keer te scoren per duel.

* Er zijn veel spelers die zowel een verleden bij Ajax als RKC Waalwijk hebben. Een greep uit de lange rij spelers: Anthony Obodai, Derk Boerrigter, Evander Sno, Geoffrey Castillion, Jan Vertonghen, Jeroen Verhoeven, Thomas Vermaelen, Rodney Sneijder, Florian Jozefzoon en Martijn Reuser.

* De enige en tevens laatste uitzege van RKC in Amsterdam dateert van 5 december 1999. De Waalwijkers wonnen toen met 1-2.

* De laatste nederlaag van Ajax in de Eredivisie dateert van 5 februari 2012. Inmiddels is de ploeg van trainer Frank de Boer al 18 wedstrijden op rij ongeslagen.

* De grootste overwinning van Ajax op RKC Waalwijk in Amsterdam dateert van 3 mei 2003. De Amsterdammers waren toen met 6-1 te sterk.

* RKC Waalwijk is dit seizoen nog ongeslagen. De laatste nederlaag van de Brabanders dateert van 6 mei 2012. In eigen huis was NAC Breda toen met 3-2 te sterk. Door deze goede resultaten bezet de ploeg van trainer Erwin Koeman momenteel een knappe vijfde plaats in de Eredivisie met 8 punten uit 4 duels.

* De editie Ajax - RKC Waalwijk op 16 mei 1999 was er één om nooit te vergeten. De wedstrijd stond in het teken van het indrukwekkende afscheid van twee Ajax-iconen; Jari Litmanen en Danny Blind.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst