Menu
Feiten & Weetjes Ajax - VVV

Feiten & Weetjes Ajax - VVV

Ajax neemt het zaterdagavond vanaf 19:45 uur op tegen VVV-Venlo. In aanloop naar deze thuiswedstrijd in Eredivisie zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over wedstrijden tussen Ajax en VVV-Venlo op een rij.

* Dit is de twintigste keer dat Ajax in Amsterdam tegen VVV-Venlo speelt. Alleen de eerste keer in 1957 nam de uitploeg een punt mee: 1-1.

* De grootste zege van Ajax op VVV-Venlo stamt uit 2010. Luis Suarez (3x), Marko Pantelic (3x) en Urby Emanuelson zorgden met hun goals voor een 7-0 overwinning.

* Vorig seizoen haalde Ajax na de 2-0-zege op VVV-Venlo voor de 31ste keer de landstitel binnen. Siem de Jong scoorde beide treffers. Na afloop overhandigde VVV-Venlo aanvoerder Marcel Meeuwis collega-captain Jan Vertonghen een fles champagne namens de spelersgroep (foto boven). Meeuwis nam deze week overigens definitief afscheid van VVV dat zijn contract per direct ontbood.

* In Venlo bleef Ajax vorig jaar steken op een 2-2 gelijkspel.

* Uche Nwofor en Marcel Seip zijn tot nu toe de productiefste spelers van VVV met drie goals.

Marko Pantelic scoorde in 2010 drie keer tegen VVV-Venlo. Marko Pantelic scoorde in 2010 drie keer tegen VVV-Venlo.

* Siem de Jong en Kenneth Vermeer zijn de enige Ajacieden dit nog geen minuut misten in de twaalf gespeelde Eredivisieduels.

* Bij VVV-Venlo stond Marcel Seip in alle twaalf duels van het begin- tot het eindsignaal in het veld. Als hij vanavond een gele kaart krijgt, mist hij wel de volgende wedstrijd. Hij staat namelijk op scherp.

* Als Niels Fleuren bij VVV-Venlo in het veld komt, is Ajax - VVV-Venlo zijn honderdste Eredivisieduel.

* Slechts zeven voetballers kwamen in hun carrière op het hoogste niveau uit voor zowel Ajax als VVV-
Venlo. Onder wie Gerald Sibon, Dennis Gentaar en Tijjani Babangida.

* VVV-Venlo deed vorige week goede zaken door in eigen huis met 4-1 van Willem II te winnen. Seip, Cullen, Linssen en Türk scoorden.

* De laatste thuiszege van Ajax dateert van 29 september 2012 toen Twente met 1-0 werd geklopt.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst