Menu
Feiten & Weetjes Ajax - Willem II

Feiten & Weetjes Ajax - Willem II

Ajax ontvangt woensdag Willem II in de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi. Het duel begint om 20:45 uur. In aanloop naar het bekertreffen een elftal feiten en weetjes over beide clubs.

* Ajax en Willem II troffen elkaar eerder dit seizoen in de ArenA. De competitiewedstrijd eindigde in 1-2 voor de Tilbeurgers. Op 20 augustus 2016 scoorde Davy Klaassen al na 23 seconden. Het is de snelste treffer ooit in de Amsterdam ArenA.

* Willem II boekte dit seizoen zijn eerste zege in Amsterdam sinds de start van de Eredivisie.  

* Ajax - Willem II werd sinds de invoering van het betaald voetbal nooit eerder gespeeld in bekerverband. 

* Jong Ajax was op 4 december 2002 wel gastheer voor Willem II in het bekertoernooi. De Amsterdammers wonnen het duel in de ArenA met 2-1.

* Ajax en Willem II speelden vier keer een bekerduel in Tilburg. De clubs zijn met elk twee nederlagen en twee zeges in balans.

De laatste ontmoeting tussen de clubs in de KNVB Beker was op 28 februari 2007, toen Ajax met 0-2 won in Tilburg. Klaas Jan Huntelaar en Johnny Heitinga scoorden. Ajax won dat jaar de beker.
De laatste ontmoeting tussen de clubs in de KNVB Beker was op 28 februari 2007, toen Ajax met 0-2 won in Tilburg. Klaas Jan Huntelaar en Johnny Heitinga scoorden. Ajax won dat jaar de beker.

* Op 21 april 2005 bereikte Willem II de bekerfinale door een 1-0-overwinning op Ajax in eigen huis. Die Tricolores verloren de finale uiteindelijk met 4-0 van PSV.

* Willem II werd in 6 van de laatste 7 KNVB Bekertoernooien uitgeschakeld in zijn eerste wedstrijd. Alleen vorig seizoen overleefde de club twee rondes voordat Feyenoord te sterk bleek.

* Mitchell Dijks droeg in het seizoen 2014-2015 het shirt van Willem II. De verdediger speelde dat seizoen in totaal 28 wedstrijden voor de Tricolores in de Eredivisie.

* In de A-selectie is ook Frenkie de Jong een oud-speler van Willem II. Ajax nam de jeugdinternational in augustus 2015 over van de Tilburgers. Hij speelt vooral voor Jong Ajax.

* In de selectie van Willem II is Dico Koppers ex-Ajacied. De verdediger kwam in 2011-2012 tot 8 Eredivisie-duels. Ook Branco van den Boomen heeft een verleden bij Ajax. Hij reikte tot Jong Ajax.

* In het verleden kwamen veel spelers uit voor zowel Ajax als Willem II. Enkele bekende voorbeelden: Jaap Stam, Kenneth Vermeer, Marc Overmars en Tomás Galásek.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
TICKETS AJAX - WILLEM II