Menu
Feiten & Weetjes Celtic - Ajax

Feiten & Weetjes Celtic - Ajax

Ajax neemt het dinsdagavond vanaf 20:45 uur op tegen Celtic. In aanloop naar het UEFA Champions League-duel zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over deze clubs en hun spelers op een rij.

* Zes keer eerder troffen Ajax en Celtic elkaar op het officiële Europese podium. Celtic won drie keer, Ajax twee en een keer eindigde het onderlinge duel onbeslist.

* Celtic heeft nog geen punten in groep H en staat dan ook op de laatste plaats. Ajax vergaarde één puntje.

* Celtic-trainer Neil Lennon en Frank de Boer stonden twee keer in de ‘Old Firm’ tegenover elkaar als spelers van respectievelijk Celtic en Glasgow Rangers. Beide keren won Lennon.

* De laatste ontmoeting tussen Ajax en Celtic dateert van 22 augustus 2001. De Amsterdammers wonnen met 0-1 in Glasgow. Genoeg was het niet, want over twee duels was Celtic de betere. De wedstrijd in de ArenA was namelijk met 3-1 in Schots voordeel beslist.

* Celtic heeft thuis goede statistieken. De Schotten wonnen zeven van de laatste tien duels op Celtic Park.

Celtic moet aanvoerder Scott Brown missen vanwege een schorsing. Celtic moet aanvoerder Scott Brown missen vanwege een schorsing.

* Vorig jaar zomer oefende Ajax tegen Celtic. In de Amsterdam ArenA won Ajax met liefst 4-0.

* Celtic kan vanavond geen beroep doen op aanvoerder Scott Brown. Hij kreeg de vorige wedstrijd van Celtic tegen Barcelona de rode kaart. Ook Derk Boerrigter en Kris Commons ontbreken. Zij zijn geblesseerd.

* Het gevaar komt bij Celtic vooral van publiekslieveling en voormalig Heerenveen-speler Georgios Samaras. In zijn 59 Europese duels scoorde hij 15 keer.

* Celtic-doelman Fraser Forster werd door het Officiële UEFA Champions League Magazine Champions uitgeroepen tot ‘Man of the Matchday’. Tegen Barcelona excelleerde hij voor eigen publiek.

* Van alle trainer-coaches in de Champions League heeft Frank de Boer de meeste interlands op zijn naam staan, namelijk 112.

* De bekendste Celtic-fan is zanger Rod Stewart. De wereldberoemde zanger heeft sinds 1995 een 'seat for life' op Celtic Park.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst