Menu
Feiten & Weetjes Excelsior - Ajax

Feiten & Weetjes Excelsior - Ajax

Ajax besluit 2014 zondag met een uitwedstrijd tegen Excelsior. De uitwedstrijd in Rotterdam begint om 14:30 uur. In aanloop naar het duel in de zeventiende speelronde zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over dit duel op een rij.

* Excelsior – Ajax wordt zondag voor de 18e keer gespeeld in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen 12 keer en verloren in de historie slechts een keer.

* De enige thuisoverwinning van Excelsior op Ajax dateert van 23 december 2007. Mitchell Piqué en Geert den Ouden scoorden voor de Kralingers. De enige Ajax-goal kwam die winterse dag van Hedwiges Maduro.

* In de Eredivisie is Excelsior al bijna twee maanden zonder zege. De Rotterdammers verloren hun twee laatste thuisduels met ruime cijfers. Excelsior incasseerde de laatste twee thuisduels tien tegentreffers.

* Ajax is de enige Eredivisieclub die de afgelopen 12 speelrondes niet verloor. De regerend landskampioen won 9 van zijn laatste 12 competitieduels.

* Excelsior bereikte afgelopen week de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi. De Rotterdammers wonnen in het eigen stadion Woudestein met 6-0 van NAC.

* Excelsior speelde de afgelopen twee seizoenen in de Jupiler League. Op 26 februari 2012 was Excelsior voor het laatst in de Eredivisie gastheer voor Ajax. Ajax won die dag met 1-4. Siem de Jong scoorde twee keer.

Illustratief wedstrijdbeeld uit de enige uitwedstrijd die Ajax op Woudestein verloor van Excelsior. Ajax ging op 23 december 2007 met 2-1 onderuit bij de Rotterdammers. Zelfs de Ajacieden Klaas Jan Huntelaar en Luis Suarez wisten niet te scoren. Illustratief wedstrijdbeeld uit de enige uitwedstrijd die Ajax op Woudestein verloor van Excelsior. Ajax ging op 23 december 2007 met 2-1 onderuit bij de Rotterdammers. Zelfs de Ajacieden Klaas Jan Huntelaar en Luis Suarez wisten niet te scoren.

* Excelsior is de enige ploeg in de Eredivisie die nog niet de nul hield. De Kralingers wachten al 32 wedstrijden op een clean sheet op het hoogste niveau.

* Ajax is als enige club ongeslagen op kunstgras. De Amsterdammers wonnen dertien duels op kunstsprieten en speelden vijf keer gelijk.

* De laatste 3 wedstrijden (uit en thuis) tussen Ajax en Excelsior eindigden steeds in een 4-1-overwinning voor Ajax.

* Ajax is als club twee jaar ouder dan Excelsior. Ajax werd in 1900 opgericht. De Rotterdamse club zag in 1902 het levenslicht en speelt ook sinds het oprichtingsjaar op dezelfde locatie.

* Ajax’ uitwedstrijd tegen Excelsior is de laatste Ajax-wedstrijd van hoofdsponsor Aegon. De Haagse sponsor sierde 6,5 jaar, sinds juli 2008, het shirt van de Ajacieden.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst