Menu
Feiten & weetjes FC Utrecht - Ajax

Feiten & weetjes FC Utrecht - Ajax

Ajax neemt het zondag in Utrecht op tegen FC Utrecht. In aanloop naar het derde onderlinge treffen dit seizoen tussen beide rivalen hebben we een elftal feiten en weetjes op een rij gezet over dit duel.

* Ajax reist voor de 43ste keer naar Utrecht voor de wedstrijd tegen de plaatselijke FC. De balans is in het voordeel van de Amsterdammers met 20 zeges, 9 gelijke spelen en 13 nederlagen.

* FC Utrecht was vorig seizoen de eerste club in de historie die twee seizoenen op rij beide eredivisieduels won met Ajax.

* Topscorer van FC Utrecht is Jacob Mulenga met zeven doelpunten. Evenveel als Ajax’ productiefste speler Siem de Jong.

* FC Utrecht staat op de zesde plaats met 29 punten uit 17 duels. De club won 8 keer, verloor 4 keer en speelde vijf keer gelijk.

* Bij Ajax scoorden dit seizoen al 15 (!) verschillende spelers. Bij FC Utrecht zeven.

* Wat hebben Rob de Wit, Rob Alflen en Rob Witschge met elkaar gemeen? Ze speelden alle drie, net als 28 andere voetballers, ooit voor zowel FC Utrecht als Ajax.

In een doldwaas duel verloor Ajax vorig seizoen met 6-4. In een doldwaas duel verloor Ajax vorig seizoen met 6-4.

* De eerste wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax dit seizoen eindigde op 7 oktober 2012 in de ArenA in 1-1. Ryan Babel en Fabian Sporkslede (eigen doel) scoorden.

* Ook troffen beide opponenten elkaar in de beker. Dat duel won Ajax in Utrecht met 0-3 dankzij goals van Sana, Babel en Eriksen.

* Vorig seizoen vielen de meeste doelpunten ooit bij een duel FC Utrecht - Ajax, namelijk tien: 6-4.

* De laatste keer dat Ajax een competitieduel won bij FC Utrecht was op 1 maart 2009: 0-2.

* Bij het ingaan van de laatste speelronde voor de winterstop heeft Ajax een achterstand van drie punten op koploper PSV. Het doelsaldo van de Eindhovenaren is vijftien goals beter dan dat van Ajax.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst