Menu
Feiten & Weetjes FC Utrecht - Ajax

Feiten & Weetjes FC Utrecht - Ajax

Ajax neemt het zondag vanaf 12:30 uur op tegen FC Utrecht. In aanloop naar het competitieduel zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over deze clubs en hun spelers op een rij.

* FC Utrecht - Ajax werd 43 keer eerder gespeeld in de Eredivisie. Ajax won 20 keer, terwijl Utrecht 13 keer zegevierde. Utrecht – Ajax eindigde afgelopen seizoen in de Eredivisie in 0-0.

* FC Utrecht is 4 thuisduels op rij ongeslagen tegen Ajax in de Eredivisie. Dit is de langst lopende reeks zonder overwinning voor de Amsterdammers in een uitduel tegen een specifieke tegenstander.

* Ajax is al acht duels op rij ongeslagen in de Eredivisie. De ploeg van De Boer won o.a. de vijf laatste uitduels. In alle competities zijn de Amsterdammers de laatste 13 duels ongeslagen.

* Ajax beleeft tot dusverre het beste seizoen onder coach Frank de Boer, met 42 punten uit 20 Eredivisieduels.

* Ajax slaagde er dit seizoen in om 10 van de 20 wedstrijden ‘de nul’ te houden. De kampioen hield daarmee het vaakst ‘de nul’ van alle Eredivisieploegen

* Ajax’ laatste zege in de Eredivisie in Utrecht dateert van 1 maart 2009: 0-2. Gregory van der Wiel en Jan Vertonghen scoorden.

Davy Klaassen scoorde dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Ajacied Mike van der Hoorn (achtergrond) stond voor het eerst tegenover zijn oude club. Davy Klaassen scoorde dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Ajacied Mike van der Hoorn (achtergrond) stond voor het eerst tegenover zijn oude club.

* Ajax en FC Utrecht troffen elkaar eerder dit seizoen in de Amsterdam ArenA. Op 6 oktober 2013 werd het 3-0. Thulani Serero, Davy Klaassen en Danny Hoesen scoorden.

* Frank de Boer en Jan Wouters stonden in hun gezamenlijke tijd als speler van Ajax 1 in 80 competitieduels samen op het veld.

* De Boer en Wouters troffen elkaar als trainer in de Eredivisie 5 keer. Wouters won 2 duels, De Boer 1 duel, terwijl de ontmoeting 2 keer een gelijkspel opleverde.

* Cedric van der Gun en Jeroen Verhoeven zijn oud-Ajacieden bij FC Utrecht. In het verleden speelden meer voetballers voor beide clubs. Bekende voorbeelden zijn: Rob de Wit, Rob Alflen, Alfons Groenendijk en Gerald Vanenburg.

* Ajacied Mike van der Hoorn speelde tussen 2010 en 2013 44 Eredivisieduels voor FC Utrecht. De verdediger scoorde in die reeks 6 keer.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De feiten en weetjes zijn mede tot stand gekomen dankzij Infostrada Sports. De feiten en weetjes zijn mede tot stand gekomen dankzij Infostrada Sports.