Menu
Feiten & Weetjes Go Ahead - Ajax

Feiten & Weetjes Go Ahead - Ajax

Ajax neemt het zondag vanaf 14:30 uur in de Adelaarshorst op tegen Go Ahead Eagles. In aanloop naar het competitieduel zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over deze clubs en hun spelers op een rij.

* Go Ahead Eagles – Ajax werd 29 keer eerder gespeeld in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen 19 keer in Deventer. Go Ahead boekte 7 keer een zege.

* Afgelopen seizoen leverde de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles een 0-1-overwinning op. Lasse Schöne hielp Ajax met zijn treffer aan de zege.

* Ajax versloeg Go Ahead Eagles eerder dit seizoen met 3-1 in de Amsterdam ArenA. Op 25 oktober 2014 scoorden Anwar El Ghazi, Arek Milik en Lasse Schöne.

* Go Ahead won in februari 1978 voor het laatst thuis van Ajax: 1-0. Jo Körver was de matchwinnaar. Het laatst behaalde punt dateert uit het seizoen 1986 – 1987: 1-1.

* Ajax is in de laatste 29 wedstrijden (uit en thuis) ongeslagen tegen Go Ahead Eagles. In die reeks werd er 1 keer gelijk gespeeld en 28 keer gewonnen. Dit is de langst lopende reeks tegen een huidige Eredivisietegenstander.

Ajax trof Go Ahead Eagles in Deventer op 25 maart 2010 in het KNVB Bekertoernooi. De Ajacieden van trainer Martin Jol bereikten de bekerfinale door met 0-6 te winnen. Christian Eriksen tekende die avond voor zijn eerste doelpunt als Ajacied. Ajax trof Go Ahead Eagles in Deventer op 25 maart 2010 in het KNVB Bekertoernooi. De Ajacieden van trainer Martin Jol bereikten de bekerfinale door met 0-6 te winnen. Christian Eriksen tekende die avond voor zijn eerste doelpunt als Ajacied.

* Keeper Mickey van der Hart en aanvaller Lesly de Sa zijn dit seizoen door Ajax verhuurd aan de Eagles. De goalie speelde tot nu toe een officieel duel in Ajax 1. De Sa kwam tot 20 optredens.

* Go Ahead Eagles-spelers Sven Nieuwpoort, Nick de Bondt en Xandro Schenk hebben een verleden als Ajacied. In het verleden kwamen meer spelers uit voor beide clubs: o.a. Demy de Zeeuw en Ruud Geels.

* Ajax’ directeur voetbalzaken Marc Overmars begon zijn rijke spelerscarrière in 1990 bij Go Ahead Eagles. In het seizoen 2008 – 2009 speelde Overmars ook zijn laatste profwedstrijd in dienst van de Eagles.

* Go Ahead Eagles werd vier keer landskampioen (1917, 1922, 1930, 1933). Ajax veroverde afgelopen seizoen zijn 33ste landstitel in de clubhistorie.

* Ajax heeft voor eerst sinds november 2010 drie Eredivisie-wedstrijden op rij niet gescoord. De duels tegen Feyenoord, Vitesse en AZ bleven voor de Ajacieden zonder treffers.

* Ajax mist in de Adelaarshorst de geschorste Niklas Moisander. De Fin is na zijn rode kaart uit het midweekse duel met AZ een duel geschorst.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De feiten en weetjes zijn mede tot stand gekomen in samenwerking met Infostrada Sports. De feiten en weetjes zijn mede tot stand gekomen in samenwerking met Infostrada Sports.