Menu
Feiten & Weetjes Manchester City - Ajax

Feiten & Weetjes Manchester City - Ajax

Ajax neemt het dinsdagavond vanaf 20:45 uur op tegen Manchester City. In aanloop naar deze belangrijke uitwedstrijd in de Champions League zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over Ajax en Manchester City op een rij.

* De heenwedstrijd tegen Manchester City eindigde in een 3-1 zege voor Ajax. Siem de Jong, Niklas Moisander en Christian Eriksen maakten de Ajax-goals. Samir Nasri scoorde namens de Engelsen.

* De recente opmars van City laat zich ook in de cijfers zien. De wedstrijd tegen Ajax is pas de twaalfde wedstrijd op het hoogste Europese niveau van The Citizens. Ajax staat op 176 wedstrijden in de Europa Cup I / Champions League.

* De landstitel van Manchester City maakte afgelopen seizoen veel los bij de club. Voor het eerst sinds 1968 waren ze weer de beste van Engeland. In totaal heeft City drie keer de Premier League gewonnen.

* Dennis Bergkamp heeft geweldige statistieken tegen Manchester City. Als speler van Arsenal won de huidige assistent-coach van Ajax alle ontmoetingen met City. Ook als coach is hij nog ongeslagen na de recente 3-1 zege met Ajax.

* Kiki Musampa, Nigel de Jong, Alfons Groenendijk, Giorgi Kinkladze en Hatem Trabelsi hebben een verleden bij zowel Ajax als Manchester City.

Siem de Jong was een van de doelpuntenmakers in de heenwedstrijd tegen Manchester City. Siem de Jong was een van de doelpuntenmakers in de heenwedstrijd tegen Manchester City.

* Ajax kwam in Europees verband tien keer eerder in actie op Engelse bodem. Die eerdere duels leverde Ajax twee zeges, vier gelijke spelen en vier nederlagen op. De meest recente overwinning boekte Ajax afgelopen februari op bezoek bij Manchester United.

* Manchester City heeft het grootste veld van de Premier League. Geen enkel ander stadion beschikt over een groter veld dan het Etihad Stadium.

* Roberto Mancini speelde bijna zijn hele spelerscarrière in Italië. Hij verdedigde de kleuren van Bologna, Sampdoria en Lazio. In 2001 maakte hij op huurbasis een kort uitstapje naar Leicester City.

* Manchester City heeft een aantal bijnamen. City, The Citizens, The Sky Blues en The Blues zijn enkele alternatieve benamingen voor de club uit Manchester.

* Manchester City staat na de wedstrijden tegen Real Madrid, Borussia Dortmund en Ajax met één punt op de laatste plaats in poule D. Nummer drie Ajax staat op drie punten na drie duels.

* Bij Ajax is rugnummer 14 heilig. Dat nummer behoort voor altijd aan Johan Cruijff toe. Bij Manchester City wordt rugnummer 23 nooit meer uitgereikt. Dit ter nagedachtenis aan voormalig speler Marc-Vivien Foé die tijdens een interland overleed terwijl hij bij City onder contract stond. Hij speelde voor de club met het nummer 23.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst