Menu
Feiten & Weetjes NEC - Ajax

Feiten & Weetjes NEC - Ajax

Ajax speelt zondag de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen NEC Nijmegen. In aanloop naar het duel in het Goffertstadion zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over Ajax en NEC op een rij.

* Van de 36 ontmoetingen tussen Ajax en NEC wonnen de Amsterdammers 23 keer. Tien keer eindigde het in een gelijkspel en NEC wist thuis drie keer te winnen.

* Ajax heeft in de 36 wedstrijden 71 keer gescoord. NEC slechts 19 keer.

* De laatste vier edities van de uitwedstrijd tegen NEC won Ajax en was dertien keer trefzeker.

* Na veertien zeges op rij speelde Ajax vorig weekend voor het eerst weer eens gelijk. In de competitieouverture tegen AZ kwam Ajax niet verder dan een gelijkspel (2-2).

* Ajax is uit- en thuis al dertien Eredivisiewedstrijden ongeslagen tegen NEC. Tussen 1967 en 1995 bleef Ajax maar liefst veertig duels ongeslagen tegen de Nijmeegse ploeg.

* Lasse Schöne en Jasper Cillessen treffen zondag hun oude club. Schöne speelde tussen 2008 en 2012 107 competitieduels voor NEC. Cillessen heeft tussen 2010 en 2011 34 keer onder de lat gestaan.

Lasse Schöne ontmoet zijn oude club zondag. Foto: Gerard van Hees Lasse Schöne ontmoet zijn oude club zondag. Foto: Gerard van Hees

* Ajax is zes uitwedstrijden op rij opgeslagen in de Eredivisie. Ajax verloor in januari 2012 voor het laatst op vreemde bodem tegen Feyenoord met 4-2.

* Vorig seizoen werd het 0-3 in Nijmegen. Miralem Sulejmani scoorde twee keer en Davy Klaassen maakte bij zijn debuut de derde treffer.

* In negen ontmoetingen met NEC in de competitie, wist Sulejmani vijf keer het doel van de tegenstander te vinden.

* De laatste keer dat Ajax een competitiewedstrijd in Nijmegen verloor, was in het seizoen 2005-2006. Ajax ging met 1-0 onderuit door een doelpunt van Romano Dennboom.

* Ajax is vijftien Eredivisiewedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag werd op 5 februari 2012 geïncasseerd tegen FC Utrecht in de Amsterdam ArenA (0-2).


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst