Menu
Feiten & Weetjes ONS Sneek - Ajax

Feiten & Weetjes ONS Sneek - Ajax

Ajax neemt het woensdagavond vanaf 20:45 uur op tegen ONS Sneek. In aanloop naar het bekerduel op het Zuidersportpark zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over Ajax’ tegenstander op een rij.

* ONS Sneek bereikte de derde ronde van het bekertoernooi dankzij een knappe zege op de profs van Excelsior. ONS versloeg de Rotterdammers na strafschoppen nadat het duel in 1-1 was geëindigd. Ajax was in de vorige ronde met 0-3 te sterk voor FC Utrecht.

* ONS Sneek greep afgelopen zaterdag naast de eerste periodetitel. Op bezoek bij ACV kwam ONS niet verder dan 1-1. De eerste periode werd daardoor een prooi voor SVWZ uit Wierden.

* De afkorting ONS staat voor Oranje Nassau Sneek. De club werd in 1932 opgericht en speelt sinds 1973 op het Zuidersportpark in Sneek.

* De hoofdtribune van het Zuidersportpark biedt normaal gesproken plaats aan 200 toeschouwers. Door het bijbouwen van tribunes heeft het sportpark in Sneek woensdagavond eenmalig een capaciteit van 7.500 toeschouwers.

In de vorige bekerronde schakelde ONS Sneek verrassend Excelsior uit. In de vorige bekerronde schakelde ONS Sneek verrassend Excelsior uit.

* Hoofdklasser ONS Sneek kreeg de afgelopen dagen bezoek van verschillende landelijke media. NOS Studio Sport, Hart van Nederland en De Telegraaf besteden uitgebreid aandacht aan de unieke bekerontmoeting in Friesland.

* ONS Sneek werd in 2006 kampioen in de zaterdag Hoofdklasse C. Die titel geldt voor de hoofdklasser als hoogtepunt in de clubhistorie.

* Net als Ajax beschikt ONS over een vrouwenvoetbaltak. De club uit Sneek heeft twee vrouwenteams.

* Sandor van der Heide speelde jarenlang voor Cambuur Leeuwarden. Tegenwoordig is de voormalig profvoetballer actief bij ONS Sneek, waar hij naast speler ook assistent-trainer is.

* Voormalig profvoetballer Mark de Vries is een van de bekendste spelers van ONS Sneek. De aanvaller speelde voorheen voor onder meer ADO Den Haag, Leeds United, sc Heerenveen en Cambuur Leeuwarden.

* ONS Sneek heeft sinds dit seizoen een samenwerkingsverband met sc Heerenveen.

* Vorig seizoen trof Ajax ook een amateurclub in het bekertoernooi. In de tweede ronde was Ajax te sterk voor VV Noordwijk (1-3). In het seizoen 2009-2010 eindigde het bekerduel WHC - Ajax in 1-14, onder meer dankzij zes goals van Luis Suarez.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: ONS Sneek (boven) en Pro Shots