Menu
Feiten & Weetjes reünie Oud Ajax 1

Feiten & Weetjes reünie Oud Ajax 1

Zondag wordt de vierde reünie voor oud-spelers en -trainers van Ajax 1 georganiseerd. In aanloop naar de jaarlijkse Ajax-reünie een elftal feiten en weetjes over dit bijzondere evenement, waarop de clubhistorie uitgebreid wordt geëerd.

* In totaal hebben 129 oud-Ajacieden zich aangemeld voor de 4e reünie Oud Ajax 1.

* Sinds 2011 eert Ajax de spelers en (hoofd)trainers die de club in de rijke clubhistorie dienden met een reünie. Alle Ajacieden die ooit in Ajax 1 speelden zijn welkom. In samenwerking met hoofdsponsor Aegon is de dag waarop de clubhistorie wordt geëerd inmiddels uitgegroeid tot een heuse traditie.

* Ton Standaar is de oudste reünist. Hij droeg tussen 1951 en 1955 in 20 duels het Ajax-shirt (5 doelpunten). Standaar viert op 1 april zijn 86e verjaardag.

* Jamal Akachar is de jongste oud-speler op de 4e reünie Oud Ajax 1. Op 5 april 2003 maakte hij in de ArenA tegen RBC Roosendaal (4-1) zijn enige 33 minuten in de hoofdmacht. Akachar is 31 jaar.

* Sjaak Swart is van alle aanwezige oud-spelers de recordhouder in gespeelde Ajax-wedstrijden (603) en gemaakte Ajax-doelpunten (228).

* Naast Akachar droegen meer reünisten in slechts een duel het Ajax-shirt. Enkele voorbeelden zijn: Bram Braam, Kick Seegers, Raphael Supusepa en Erik Heijblok.

Mister Ajax Sjaak Swart ontbreekt ook dit jaar (uiteraard) niet op de reünie Oud Ajax 1. Mister Ajax Sjaak Swart ontbreekt ook dit jaar (uiteraard) niet op de reünie Oud Ajax 1.

* Donald en Wim Feldmann zijn de enige broers die op de reünie Oud Ajax 1 present zijn. De broers speelden in de seizoenen 1957 – 1958 en 1958 – 1959 samen in Ajax 1. Ronald de Boer is ook present bij de reünie, maar zijn tweelingbroer Frank is druk met de topper Ajax – FC Twente.

* Naast oud-voetballers zijn ook enkele ex-trainers en –verzorgers present. Tonny Bruins Slot zat ooit op de bank als (interim-)trainer, terwijl Salo Muller bekendheid verwierf als verzorger. Frans Hoek was in het verleden keeperstrainer van Ajax. Pim van Dord trad na zijn jaren als Ajax-speler bij de club in dienst als fysiotherapeut.

* Er zullen zondag veel spelers rondlopen met een of zelfs meerdere Europa Cups in hun prijzenkast. Heinz Stuy won als Ajacied drie keer de Europa Cup en stond in de drie finales geen enkele tegentreffer toe. Hij is van de aanwezigen op de reünie de meest succesvolle doelman van Ajax.

* Oud-Ajacieden uit binnen- en buitenland zijn present op de reünie. Zo komt Dean Gorré vanuit Engeland over voor de reünie. Sunday Oliseh komt vanuit België naar Amsterdam, terwijl onder meer Heinz Schilcher en Felix Gasselich Oostenrijk kort verruilen voor de ArenA. Ook de Belgische oud-Ajacied (en huidig speler van Ajax zaterdag) Laurent Delorge geeft acte de presence op de reünie.

* Edwin van der Sar en Marc Overmars zijn zondag als oud-speler én directielid op de 4e reünie Oud Ajax 1.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst, Gerard van Hees (midden)