Menu
Feiten & Weetjes RKC - Ajax

Feiten & Weetjes RKC - Ajax

Ajax en RKC nemen het zondag voor de 22ste keer in de geschiedenis tegen elkaar op in Waalwijk. In aanloop naar deze competititiewedstrijd zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over eerdere ontmoetingen op een rij.

* RKC en Ajax troffen elkaar 21 keer eerder in competitieverband in Brabant. Ajax won 13 van de 21 ontmoetingen.

* RKC heeft slechts één keer in de historie in eigen huis van Ajax gewonnen. Dat was op 25 september 1988 toen de Brabanders met 3-1 wonnen.

* RKC wacht al zes wedstrijden op een overwinning. In de laatste vijf Eredivisieduels scoorde RKC slechts een doelpunt.

* Het doelsaldo van de afgelopen 21 edities RKC – Ajax is duidelijk in het voordeel van Ajax: 19-48.

* Teddy Chevalier is clubtopscorer van RKC Waalwijk. Net als Ajax’ clubtopscorer Siem de Jong staat hij dit seizoen op acht doelpunten.

* Er lonken in Waalwijk liefst drie jubilea. Kenneth Vermeer kan zijn 100ste Eredivisieduel keepen, Niklas Moisander staat op 199 Eredivisieduels en Kolbeinn Sigthórsson lonkt zijn 50ste duel in de Eredivisie.

Jan Vertonghen heeft een verleden bij zowel Ajax als RKC Waalwijk. Jan Vertonghen heeft een verleden bij zowel Ajax als RKC Waalwijk.

* Verschillende spelers hebben zowel een verleden bij Ajax als RKC: Rommedahl, Sno, Castillion, Vonk, Vertonghen, Verhoeven.

* De huidige RKC-selectie telt vier spelers met een Ajax-verleden: Rodney Sneijder, Nourdin Boukhari, Michael Lamey en Florian Jozefzoon. Bij Ajax heeft Derk Boerrigter een RKC-verleden (64 duels, 25 goals).

* Eerder dit seizoen eindigde Ajax - RKC Waalwijk in een 2-0-zege. Lasse Schöne en Jody Lukoki
waren na rust trefzeker namens Ajax.

* De afkorting RKC staat voor Rooms-Katholieke Combinatie. De club ontstond in 1940 na het samengaan van de amateurclubs HEC, WVB en Hercules.

* De grootste zege van Ajax in Waalwijk dateert van 4 oktober 1992. Die dag won Ajax met 0-5 op bezoek bij RKC.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven) en Gerard van Hees