Menu
Feiten & Weetjes: VVV-Venlo - Ajax

Feiten & Weetjes: VVV-Venlo - Ajax

Ajax gaat zondagmiddag op bezoek bij VVV-Venlo. Marcel Keizer en zijn elftal hebben de taak om de ongeslagen reeks van 30 jaar in stand te houden. Ajax.nl zet een aantal feiten en weetjes over het duel op een rij.

* Ajax is al 30 jaar ongeslagen tegen VVV en won 15 van de 17 Eredivisie-duels in die drie decennia. Twee keer vochten de Venlonaren zich naar een gelijkspel. Deze zeldzame punten werden behaald op 30 december 2007 en op 21 augustus 2011 (beide 2-2).

* VVV won op 13 december 1987 (1-3) voor het laatst van Ajax, dat destijds onder leiding stond van Johan Cruijff. De 18-jarige Dennis Bergkamp scoorde het enige doelpunt voor de Amsterdammers.

* Goed voorbeeld doet volgen, zo hoopt ook Marcel Keizer. Als coach van Jong Ajax boekte hij vorig jaar een 1-4-overwinning in Venlo. Mateo Cassierra, Kenny Tete, David Neres en Vaclav Cerny maakten de doelpunten.

Donny van de Beek weet hoe het is: winnen van VVV-Venlo (1-4).
Donny van de Beek weet hoe het is: winnen van VVV-Venlo (1-4).

* Ajax is nog één treffer verwijderd van zijn 100ste Eredivisie-goal tegen VVV. 


 * VVV won vijf van de twintig thuiswedstrijden tegen Ajax in de Eredivisie. Zes keer werd er gelijk gespeeld en negen keer zegevierde Ajax.

* Beide teams hebben de beschikking over een productieve spelmaker. Vito 
van Crooy (VVV-Venlo) en Hakim Ziyech (Ajax) scoorden ieder twee keer en hebben ook al een assist achter hun naam staan. 


📋 | @AminYounes11 maakt wederom deel uit van @DFB_Team. 🇩🇪#czeger #gernor https://t.co/0nE354CElN

— AFC Ajax (@AFCAjax) 25 augustus 2017

* Ajax scoorde in iedere wedstrijd op kunstgras minimaal één keer.

* Klaas Jan Huntelaar was trefzeker in al zijn 5 wedstrijden tegen VVV (6 goals), namens AGOVV, Heerenveen en Ajax.

* Ajax hield de nul in slechts één van de laatste tien competitieduels: de 4-0 overwinning in eigen huis tegen Go Ahead Eagles.

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Ajax.nl/Pro Shots