Menu
Feiten & Weetjes VVV-Venlo - Ajax

Feiten & Weetjes VVV-Venlo - Ajax

Ajax neemt het zondag vanaf 14:30 uur in het Seacon Stadion - De Koel op tegen VVV-Venlo. In aanloop naar het competitietreffen zetten we een elftal Feiten & Weetjes over eerdere edities van VVV - Ajax op een rij.

* VVV speelde zijn eerste thuiswedstrijd tegen Ajax in de Eredivisie op 23 oktober 1956. VVV ’03 – Ajax leverde een 0-0 gelijkspel op.

* Ook de tot nu toe laatste onderlinge ontmoeting in Venlo bleef onbeslist. Op 21 augustus 2011 leverde VVV-Venlo - Ajax een 2-2 gelijkspel op.

* Beide clubs stonden tot nu toe 19 keer tegenover elkaar in Venlo. De Ajacieden wonnen acht van die duels. Zes keer bleef het treffen onbeslist en vijf keer wonnen de Limburgers.

* Ajax slaagde er in de laatste zeventien ontmoetingen met VVV telkens in om minstens een keer te scoren.

* De grootste Ajax-zege op bezoek bij VVV werd zowel in 1991 als 2009 gerealiseerd. Beide duels leverden een 0-4 zege op.

Ajax won eerder dit seizoen in de ArenA met 2-0 van VVV-Venlo. Derk Boerrigter scoorde de openingstreffer. Ajax won eerder dit seizoen in de ArenA met 2-0 van VVV-Venlo. Derk Boerrigter scoorde de openingstreffer.

* Eerder dit seizoen was Ajax in de Amsterdam ArenA met 2-0 te sterk voor de Zuid-Limburgers. Voor 49.395 toeschouwers scoorden Derk Boerrigter en Danny Hoesen.

* De laatste thuisoverwinning van VVV op Ajax dateert uit het seizoen 1987 – 1988. VVV versloeg Ajax die dag met 3-1.

* VVV-Venlo slaagde er in de laatste zeven thuiswedstrijden tegen Ajax in de Eredivisie niet in om te winnen.

* Ruud Bossen is zondag de scheidsrechter bij VVV-Venlo - Ajax. Ook bij de laatste ontmoeting in 2011 en bij de 0-4 zege uit 2009 (vier treffers Luis Suarez) was hij de scheidsrechter.

* In het verleden verdedigde een aantal spelers de clubeer van zowel Ajax als VVV. Bekende voorbeelden zijn: Dennis Gentenaar, Gerald Sibon, Tijjani Babangida en Michael Timisela.

* VVV-Venlo bezet na twintig wedstrijden de zeventiende (voorlaatste) plek in van de Eredivisie. De Venlonaren haalden tot nu toe twee punten meer dan hekkensluiter Willem II.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst