Menu
Feiten & weetjes Willem II - Ajax

Feiten & weetjes Willem II - Ajax

Ajax neemt het zondagmiddag vanaf 16:30 uur op tegen Willem II. In aanloop naar deze uitwedstrijd in de Eredivisie zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over wedstrijden tussen Willem II en Ajax op een rij.

* Ajax reist voor de 38ste keer naar Tilburg voor het duel met Willem II. Ajax won 29 keer en verloor zeven keer. Slechts een keer eindigde Willem II - Ajax in een gelijkspel.

* Als Ajax tegen Willem II scoort is dat de honderdste Ajax-treffer in 38 Tilburgse ontmoetingen. Willem II kwam tot deze wedstrijd tot 44 goals tegen Ajax.

* Van de huidige Willem II-selectie heeft één speler een Ajax-verleden. De inmiddels 33-jarige Mitchell Piqué speelde vroeger in Amsterdam.

* Van de huidige Ajax-selectie heeft alleen Kenneth Vermeer een Willem II-verleden. Hij werd in het seizoen 2007-2008 een seizoen uitgeleend.

* David Meul is de enige speler van Willem II die dit seizoen nog geen minuut miste in de Eredivisie. Bij Ajax is dat alleen Siem de Jong.

Jaap Stam is de bekendste speler die bij zowel Ajax als Willem II een verleden heeft. Jaap Stam is de bekendste speler die bij zowel Ajax als Willem II een verleden heeft.

* Vier Ajacieden kwamen in hun carrière twee keer tot scoren tegen Willem II: Lasse Schöne, Eyong Enoh, Miralem Sulejmani én Danny Hoesen.

* In de geschiedenis van het betaald voetbal zijn er 32 spelers die zowel voor Willem II als voor Ajax uitkwamen. De bekendsten zijn Jaap Stam, Marc Overmars en Tomás Galásek.

* De laatste keer dat Willem II in eigen huis van Ajax won was op 30 augustus 2008. Toen eindigde het duel in 2-1.

* In 1981 en 2003 won Ajax met het grootste verschil van Willem II. In 1981 met 1-7 en 22 jaar later werd het 0-6.

* Hekkensluiter Willem II heeft de afgelopen drie duels op rij niet verloren. Van Heracles en AZ snoepten de Tilburgers twee punten af, van sc Heerenveen zelfs drie.

* Willem II heeft in zestien eredivisieduels elf punten vergaard en staat daarmee gedeeld laatste met Roda JC.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst