Menu
Felicitaties van Guardiola tot Van Gaal

Felicitaties van Guardiola tot Van Gaal

Frank de Boer heeft tijdens zijn interim-periode als hoofdcoach van Ajax al vele felicitaties uit de voetbalwereld gekregen. Na de definitieve benoeming zal het aantal gelukswensen vanaf nu ongetwijfeld alleen maar verder toenemen. FC Barcelona-trainer Josep Guardiola en Bayern München-coach Louis van Gaal hebben De Boer onlangs al succes gewenst.

,,Het jaar had voor mij niet beter kunnen beginnen”, sprak De Boer toen zijn benoeming tot hoofdcoach maandag uiteindelijk definitief bekend werd. Tot de zomer van 2014 is de 112-voudig international hoofdcoach van Ajax. ,,De intenties waren er van beide kanten, maar nu zijn alle knopen vandaag definitief doorgehakt.”

,,Vijf jaar geleden ben ik bij Ajax teruggekomen als beginnend trainer. Ik ben trots dat ik vanaf nu hoofdtrainer ben. Net als in de afgelopen jaren zal ik me zo goed mogelijk inzetten voor Ajax.” Samen met zijn assistenten Danny Blind en Hennie Spijkerman wil De Boer de lijn doortrekken die hij sinds december als interim-coach had ingezet. Met Blind werkte De Boer de afgelopen periode al samen. Spijkerman (Ajax Cape Town) is nieuw in zijn staf. ,,Ik heb Hennie leren kennen toen ik een aantal jaren geleden stageliep bij Henk ten Cate. Het beviel me destijds goed hoe de rol van assistent invulde. Hennie is een warme, intelligente man die voetbal ademt. Sinds die ervaring had ik mezelf voorgenomen dat ik hem zou benaderen als ik ooit hoofdtrainer zou worden. Dat is nu dus uiteindelijk gebeurd.”

Tijdens zijn rijke spelerscarrière werkte De Boer met vele illustere trainers en spelers samen. Een deel van hen heeft de coach van Ajax tijdens zijn interim-periode gefeliciteerd en succes gewenst. ,,En als ik had gewild had ik uiteraard genoeg bekenden kunnen benaderen om advies in te winnen. Toch heb ik dat bijna niet gedaan. Ik heb nog wel met bondscoach Bert van Marwijk gesproken, maar dan vooral als collega. Verder heb ik veel leuke reacties gekregen. Van Louis van Gaal en Marco van Basten tot ‘Pep’ Guardiola.”

Bekijk het volledige interview met Ajax-coach Frank de Boer maandagavond op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst