Menu
Felicitaties voor Davy Klaassen

Felicitaties voor Davy Klaassen

Onder applaus kwam een kwartet Oranje-internationals donderdagmiddag het trainingsveld van Ajax op. Jasper Cillessen, Siem de Jong, Joël Veltman en natuurlijk debutant Davy Klaassen meldden zich voor de groepstraining. Andere internationals onder wie Niklas Moisander, Kolbeinn Sigthórsson en Daley Blind werkten hun programma binnen af.

Davy Klaassen was woensdagavond niet zomaar een debutant bij Oranje, maar een jubilaris. Hij werd de honderdste international die op het moment van zijn debuut in het Nederlands Elftal Ajacied was. Ruim honderd jaar, 103 om precies te zijn, nadat Gé Fortgens de eerste was, volgde Klaassen dus als - voorlopig - laatste Ajacied. Zijn eerste optreden in Oranje, als invaller voor Wesley Sneijder, leverde terug bij Ajax veel handdrukken en felicitaties op.

Na de mooie uitingen van waarderingen kon de focus weer op Ajax, want zondag staat immers het thuisduel met Cambuur op het programma. Met elf spelers en drie keepers was het aanbod Ajacieden aanzienlijk groter dan woensdag toen slechts vier veldspelers aan de training deelnamen. De trainers konden daardoor weer meer met de ploeg dan gisteren. Dat moest ook wel, want Ajax heeft nog een paar dagen om het vizier op het scherp te krijgen om zondag vlijmscherp aan de aftrap te verschijnen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Vier internationals melden zich weer op het veld. Vier internationals melden zich weer op het veld.
Lucas Andersen springt hoog op om de bal te controleren. Lucas Andersen springt hoog op om de bal te controleren.
Na de interland tegen Frankrijk volgde weer een training bij Ajax voor Jasper Cillessen. Na de interland tegen Frankrijk volgde weer een training bij Ajax voor Jasper Cillessen.
Ook Bojan en De Sa, die wegens een blessure Jong Oranje moest afzeggen, deden deze oefening mee met de groep. Ook Bojan en De Sa, die wegens een blessure Jong Oranje moest afzeggen, deden deze oefening mee met de groep.