Menu
Felle training voor kleine groep

Felle training voor kleine groep

De donderdag stond voor een groot aantal Ajacieden in het teken van het herstel. De meeste internationals fietsten hun landenwedstrijd binnen de muren van de Toekomst uit de benen. Sommigen waren nog helemaal niet gearriveerd, want Jong Oranje landde pas laat in de middag op luchthaven Schiphol. Daardoor waren er slechts vijf spelers en drie keepers op het veld. Eentje meer dan het aantal trainers, zeven.

Met zo'n kleine groep spelers kon de focus nog niet volledig op de Klassieker van aanstaande zondag worden gericht. De hele week ontbraken de internationals al en pas vanaf vrijdag zal met een complete groep de wedstrijd tegen Feyenoord centraal staan. Voor dat duel heeft Frank de Boer nog een puzzel te leggen. Op de plaats van de geschorste Ricardo van Rhijn laat De Boer Ruben Ligeon spelen, gaf hij woensdag op Ajax TV aan. Maar voor de positie van de ontbrekende aanvoerder Siem de Jong - hij kampt met een klaplong - komen meerdere spelers in aanmerking.


Lasse Schöne in fel duel met Danny Hoesen. Lasse Schöne in fel duel met Danny Hoesen.

Twee van hen, Thulani Serero en Lasse Schöne, waren donderdag present op de regenachtige oefensessie. Zij zagen zich omringd door de doelmannen Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en Maurits Schmitz, spelers Christian Poulsen, Van Rhijn, Danny Hoesen én trainer Frank de Boer. De trainer deed volledig mee met zijn spelers en beleefde zijn finest moment door een goaltje mee te pikken tijdens de kleine felle partijtjes die werden gespeeld.

Dat een training met een incomplete groep niet betekent dat de spelers de kantjes er vanaf kunnen lopen, bleek overduidelijk. Wie in de ogen van de trainer verzaakte, kreeg een uitbrander van jewelste. Zeker nu er de nummer 10-positie vacant is, eist De Boer scherpte van de mogelijke vervangers.

Vrijdag om half elf kan De Boer zijn groep tijdens de besloten training pas echt gericht trainen voor het duel met aartsrivaal Feyenoord. Dan volgt zaterdag nog een openbare training in de Amsterdam ArenA, waar de fans traditioneel hun steun kunnen betuigen aan hun favorieten. Zondagmiddag vanaf 12:30 uur begint de Klassieker en hoopt Ajax de nederlaag van afgelopen zondag te kunnen wegpoetsen met een glansrijke overwinning.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De Boer noemde ook de naam van Thulani Serero als vervanger voor De Jong. De Boer noemde ook de naam van Thulani Serero als vervanger voor De Jong.