Menu

Felle training zonder internationals

Veel Ajacieden waren donderdagochtend nog niet teruggekeerd van de verschillende interlands. Een uur lang speelde een daarom uitgedunde A-selectie een partij tegen de groep van Jong Ajax.

De partij werd op hoog tempo gespeeld. Ieder die een moment verslapte, werd gelijk bij de les geroepen door Ruud Krol. Op het andere trainingsveld schoten Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder, zij waren al wel teruggekeerd van de interland met Oranje, rustig een paar ballen op keepers Timmer en Zwinkels. Andy van der Meyde, die tegen Portugal bijna de hele wedstrijd speelde, ging na het uitlopen al snel weer terug naar de kleedkamers. Hij zag niet dat John Nieuwenburg al na een partijtje het veld moest verlaten met een blessure. Trainer John van 't Schip nam zijn plaats over om een gelijk aantal te houden.

Even later moest ook Steven Pienaar de partij verlaten. De Zuid-Afrikaan greep naar zijn onderbeen en liep in gezelschap van de aanwezige clubarts van het veld af.

Jelle van Damme was eerder ook al van het veld gegaan. De Belg was met Pim van Dord op het veld oefeningen aan het doen. Van Damme was opgeroepen voor een oefeninterland met het Belgische nationale elftal, maar moest die afzeggen vanwege een blessure aan zijn rechtervoet. John O'Brien liet zich niet zien op het veld. De Amerikaan heeft last van zijn linkerenkel.

Nieuw gezicht op het veld was dat van Nick van de Velde. De 21-jarige amateur van DWS traint een week mee met het Jong Ajax van John 't Schip. Van de Velde is een middenvelder.