Menu
Felle voorbereiding op Klassieker

Felle voorbereiding op Klassieker

In aanloop naar de Klassieker in Rotterdam aanstaande zondag, draaide Danny Blind zijn selectie de duimschroeven aan. Met de opmerking om toch voorzichtig te zijn en blessures te voorkomen, want die zijn er al genoeg.

Ryan Babel, die gisteren voortijdig de training verliet, kon vrijdagochtend weer volledig meedoen. Ook Tomás Galásek deed alles met de groep mee, maar of de Tsjech fit wordt bevonden voor zondag, is de vraag. Daniël de Ridder en Rasmus Lindgren deden een half uur wat loopvormen op het veld en keerden toen weer terug naar binnen. Angelos Charisteas bleef de hele training buiten, maar werkte met Frank van Deursen een apart programma af. De Griek, die last heeft van een enkelblessure, liep rustig wat rondjes en schoot zachtjes een balletje met de fysiotherapeut.

Terwijl de drie keepers stevig onder handen werden genomen door Fred Grim, volbracht de selectie eerst een kaatsoefening en schakelde daarna over op een partijvorm met drie neutrale spelers. In eerste instantie mocht de bal één keer geraakt worden, later twee keer en tegelijkertijd werd het tempo wat opgeschroefd.

Ook de grote partij, acht tegen acht, werd op hoog tempo gespeeld. Terwijl Van der Lem en Krol de pauzes gebruikten om sommige spelers individueel van advies te voorzien, gebruikten de Ajacieden de rustmomenten om uit te hijgen. Even voor twaalven vond Blind het voldoende en mocht de groep het veld opruimen.

Hedwiges Maduro, Ryan Babel, Nourdin Boukhari en Urby Emanuelson verzamelden de ballen door te pogen ze langs Fred Grim in het doel te schieten. Dat was alleen makkelijker gezegd dan gedaan, want de oud-keeper had op elke inzet nog een antwoord.