Menu
Feyenoord en Ajax streven naar gezonde rivaliteit

Feyenoord en Ajax streven naar gezonde rivaliteit

Feyenoord en Ajax roepen hun supporters op om zich zondag tijdens de Klassieker te onthouden van kwetsende en beledigende spreekkoren. ,,Er zijn grenzen aan wat wij toelaatbaar achten."

Beide clubs nemen extra maatregelen, waarmee aanstichters van onwenselijke spreekkoren ook achteraf bestraft kunnen worden.

EXTRA CONTROLE OP AANSTICHTERS KWETSENDE SPREEKKOREN

In een gezamenlijke verklaring roepen de directies van Feyenoord en Ajax op tot een gezonde en sportieve rivaliteit tussen de twee grootmachten. ,,Gezonde rivaliteit is mooi en hoort bij de Klassieker. Maar er zijn grenzen aan wat wij met zijn allen toelaatbaar vinden. Supporters kunnen hun club op allerlei manieren positief steunen en hun stem laten gelden. Verwijzingen naar bijvoorbeeld de jodenvervolging of het bombardement op Rotterdam kunnen en willen we niet tolereren." De besturen van Ajax en Feyenoord verwachten dan ook van de supporters dat dergelijke teksten achterwege worden gelaten. Feyenoord en Ajax willen de supporters er nadrukkelijk op wijzen dat wanneer zij zich, ondanks dit verzoek, schuldig maken aan de kwetsende spreekkoren, de beslissing kan worden genomen de komende vijf jaar de Klassieker zonder uitpubliek te laten plaatsvinden.

Feyenoord zet bij de Klassieker extra camera’s in en daarnaast zetten beide clubs extra stewards in. Feyenoord en Ajax willen daarmee aanstichters van spreekkoren die niet door de beugel kunnen traceren. ,,Zo’n spreekkoor begint ergens. We gaan er vanuit nu de middelen te hebben om de aanstichters eruit te pikken en achteraf aan te pakken. We schuwen dan ook niet om hier gebruik van te maken."