Menu
Feyenoord komt niet graag in de ArenA

Feyenoord komt niet graag in de ArenA

De Amsterdam ArenA is het laatste decennium een haast onneembare vesting voor Feyenoord geworden. De Rotterdammers wonnen voor het laatst bij Ajax in 2005 en grepen sindsdien twaalf keer (zowel competitie als beker) naast een zege. Niet eerder bleven de Ajacieden zo lang ongeslagen tegen de rivaal.

Van de laatste twaalf ontmoetingen voor eigen publiek wist Ajax er liefst tien te winnen. Slechts twee edities, waaronder die van vorig seizoen, eindigden in een gelijkspel. Iets meer dan een jaar geleden (op 25 januari) werd er in de ArenA niet gescoord.

Primeur
Dat laatste was bijna uniek. Het was pas de tweede keer in de historie dat de Klassieker doelpuntloos eindigde. De primeur was in oktober 1978 in de Eredivisie, ook in Amsterdam. In de overige 177 clashes werd altijd gescoord.

In november leverde het eerste competitietreffen een status quo op: 1-1. Davy Klaassen poetste met zijn eerste goal tegen Feyenoord de 1-0 van Sven van Beek weg. De laatste keer dat beide Klassiekers in een seizoen in een gelijkspel eindigden, was in het seizoen 1999-2000.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Louis van de Vuurst