Menu
FF Voorstellen...Rob Wielaert

FF Voorstellen...Rob Wielaert

Rob Wielaert is nieuw bij Ajax. Tijdens het interview "FF voorstellen" voor clubblad nr. 4 had Rob Wielaert zó veel leuke dingen te vertellen dat we zijn antwoorden niet allemaal konden plaatsen in het clubblad. Kijk verder voor een uitgebreide versie van dit gesprek...FF Voorstellen...Rob Wielaert


Tijdens het interview "FF Voorstellen" voor clubblad nr. 4 had Rob Wielaert zó veel leuke dingen te vertellen dat we zijn antwoorden niet allemaal konden plaatsen in het clubblad.
Rob Wielaert is de nieuwste aankoop van Ajax en misschien heb je hem al wel eens zien voetballen. Hij voetbalde eerder bij FC Twente en verwisselt het rode shirt van FC Twente nu voor het roodwitte van Ajax. Lucky sprak met hem en stelt hem aan jullie voor!
Had je wel eens gehoord van de Ajax Kids Club?
„Ja, ik wist inderdaad wel dat Ajax ook een Kids Club heeft. Ik heb een kleine, een meisje, ‘Lola’, dus die zal binnenkort wel lid worden van de Ajax Kids Club!
Waar ben je geboren?
„Ik ben in Emmeloord geboren. Toen ik zes maanden was zijn wel al naar Brabant verhuisd. Vandaar mijn Brabantse accent.“
Heb je broers of zussen?
„Ja, ik heb één broer, een oudere broer. Die woont ook in Amsterdam en hij is cameraman.“
Heb je een huisdier?
„Ja, een hond. Een Engelse Bullterriër: ‘Skippy’.
Wat is je favoriete eten? Als je dat hebt!
„Italiaans, maar dan niet lasagne! De echte Italiaanse keuken, dat vind ik wel lekker. Ik kook zelf weinig, maar mijn vriendin wel en die kan goed koken!”
Wat is je favoriete vakantieland?
„Heb ik niet. Met de kleine is het een beetje moeilijk maar voordat we de kleine hadden gingen we eigenlijk elk jaar ergens anders naartoe. Van Maleisië tot Kenia.”
Van welke muziek hou je?
„Heel breed. Van Nederlandstalig tot muziek met een beat eronder. Van alles.”
Hoe oud was je toen je met voetballen begon?
„Toen ik een jaar of vijf was kwam ik bij een club, maar daarvoor was het al in de woonkamer met een bal spelen.”
Heb je een studie gedaan?
„Weinig, weinig, haha. Toen ik net 18 was kreeg ik al een contract bij PSV en moest ik ’s ochtends en ’s middags naar school. Ik heb de MAVO nog wel afgemaakt. Maar toen ik HAVO 5 zat moest ik gaan trainen. Na een aantal jaren nog wel begonnen met een cursus Sportmanagement, op Schoevers. Maar dat heb ik niet afgemaakt.”
Wat was je geworden als je geen voetballer was geworden?
„Ja,haha, zonder diploma niet veel!” Nee, dat zou ik echt niet weten. Ik ben altijd bezig geweet met voetbal en, misschien slecht, niet bezig geweest met hoe en wat als het niet lukt.”
Bij welke clubs heb jij allemaal gevoetbald?
„Ik ben bij Oirschot Vooruit begonnen. Op mijn 9e of 10e ging ik naar PSV. Toen ben ik anderhalf jaar uitgeleend aan NEC, vervolgens naar Den Bosch gegaan en weer terug naar PSV. Daarna ging ik weer naar NEC, FC Twente en nu Ajax.“
Wat vind je van het team?
„Heel goed. Ik ben meteen goed opgevangen en had meteen het gevoel dat ik welkom was. Er zitten leuke, temperamentvolle jongens bij, Spaanse jongens. En ook leuke Nederlandse jongens. Het is een goede mix en ik vind het een hele leuke groep. Ik heb tot nu toe veel met Jan Vertonghen opgetrokken. In principe kan ik het wel met iedereen vinden. Het zijn jonge jongens maar in principe kan ik altijd wel goed opschieten met jongens die een jaar of vier jonger zijn dan ik. Wat dat betreft is dit wel een hele goede groep qua leeftijd.
Op welke positie speel je?
„Ik ben in principe centrale verdediger, dus ik denk dat ik daar ook het vaakst zal spelen. Maar als de trainer me ergens anders nodig heeft dan speel ik ook ergens anders.“
Naast wie zit je in de kleedkamer?
„Naast Evander Sno en Jan Vertonghen.“
Wie is jouw favoriete voetballer aller tijden. En waarom?
„Die heb ik eigenlijk nooit gehad. Ik had niet echt posters of stond urenlang langs de kant van een veld voor een handtekening. Mijn generatie…Van Basten, Bergkamp, Frank en Ronald de Boer, dat zijn wel spelers die mij echt aanspreken.”
Wie vind je de beste speler van Nederland?
„Op dit moment vind ik Suarez het beste.”
Wat is jouw favoriete stadion?
„De ArenA. En ook het mooiste stadion! Ik heb hier altijd graag gevoetbald en als ik hier op bezoek kwam met mijn oude club. Ik ben wel eens naar wedstrijden geweest, met Galasek, die ik redelijk goed ken. Die regelde wel eens een kaartje als Ajax Europees speelde en ik vrij was.”
Wat verwacht je van Ajax dit seizoen? Kampioen, UEFA?
„Dat is inderdaad wel ons doel met zijn allen, om kampioen te worden. Daar zullen we met zijn allen alles aan doen. En de UEFA kan ik helaas niet meespelen, maar daar verwacht ik ook van dat we zeker nog verder komen dan tegen Fiorentina. En de volgende tegenstander kan dan FC Twente worden.”
Nou Rob, van harte welkom bij het eerste van Ajax. Heel veel succes!
Rob Wielaert stelt zich voor aan de Ajax Kids Club-leden. Rob Wielaert stelt zich voor aan de Ajax Kids Club-leden.