Menu
Ten Hag genomineerd voor coach van het jaar

Ten Hag genomineerd voor coach van het jaar

Erik ten Hag is in de race om mondiaal te worden uitgeroepen tot beste trainer van afgelopen seizoen (2018-2019). Onze coach staat op een shortlist met 9 andere kandidaten, zo werd woensdag door de FIFA bekendgemaakt.

Ten Hag presteerde afgelopen seizoen met Ajax uitstekend. Hij won met zijn ploeg de dubbel en kende ook Europees succes. Ajax drong als 1e qualifer ooit door tot de halve finale van de UEFA Champions League en liep op een haar na de eindstrijd mis. Een goal van Tottenham Hotspur in de 96e minuut voorkwam dat Ajax begin juni naar Madrid mocht afreizen.

๐Ÿšจ Meet the coaching candidates! ๐Ÿšจ#TheBest Men's Coach nominees:

๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ฟ Djamel Belmadi
๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ท Didier Deschamps
๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡ท Marcelo Gallardo
๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡ท Ricardo Gareca
๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡ธ@PepTeam
๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ช Jurgen Klopp
๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡ท Mauricio Pochettino
๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡น Fernando Santos
๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ Erik ten Hag
๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ท Tite

Voting OPEN ๐Ÿ‘‡https://t.co/NRJ9Nz40FC

— FIFA.com (@FIFAcom) July 31, 2019

Eerder al Rinus Michels Award gewonnen
Voor de 49-jarige Ten Hag zou het de 2e persoonlijke onderscheiding in korte tijd kunnen worden. Hij won in mei de Rinus Michels Award voor beste trainer van het vorige Eredivisie-seizoen.

In de jacht op de prestigieuze eretitel heeft Ten Hag flinke concurrentie. Ook onder meer Didier Deschamps (Frankrijk), Pep Guardiola (Manchester City), Jรผrgen Klopp (Liverpool), Fernando Santos (Portugal) en Tite (Braziliรซ) zijn genomineerd. De winnaar wordt op 23 september in Milaan bekendgemaakt.

Je kunt stemmen via deze link.

Lees ook: Ten Hag: 'Het gaat om titels en de 1e is binnen
Check ook:
Rinus Michels Awards voor Ten Hag en jeugdopleiding

Tekst en beeld: Ajax.nl