Menu

Fijn weekeinde voor Martijn Reuser

Door het gehele land spelen voetballers met een Ajax-verleden. Verhuurde Ajacieden of oud-Ajacieden laten in andere stadions dan de Amsterdam ArenA het publiek genieten. Lees hier voor een overzicht van de (ex-)Ajacieden die deze speelronde in het nieuws kwamen.

Ajax-huurling Yakubu ontving in de thuiswedstrijd van Vitesse tegen Willem II een gele kaart. De Ghanees deed er alles aan om te zorgen dat zijn ploeg niet verloor, maar het lukte niet. Vitesse, waarbij ook Knopper in de basis stond, kroop na de 3-0 achterstand bij rust tegen Willem II wel naderbij, maar de aansluitingstreffer viel pas in blessuretijd. Alle doelpunten van de Tilburgers kwamen op naam van oud-Ajacied Martijn Reuser.

Bij NEC en RBC hadden José Valencia en Pius Ikedia elkaar tegen kunnen komen. Maar zowel de voormalige linksback van Ajax (geschorst) als de voormalige rechtsbuiten van Ajax (geblesseerd) stond niet in het veld. NEC won met 3-0.

Stefano Seedorf stond in de basis bij FC Groningen dat het in Eindhoven opnam tegen PSV. De oud-Ajacied speelde bijna een uur waarna hij werd vervangen door Hugo. PSV won vrij eenvoudig met 3-0.

Sander Boschker en Jason Culina beleefden een slecht weekeinde door thuis met 2-3 te verliezen van Roda JC. Beide ex-Ajacieden speelden de wedstrijd wel uit.

Victor Sikora ontving met sc Heerenveen het ADO Den Haag van Cedric van der Gun. Veel kansen waren er in het Abe-Lenstrastadion, maar de thuisploeg wachtte tot de 90ste minuut alvorens het team van Frans Adelaar met 1-0 te kloppen. Invaller Samaras was het goudhaantje.

RKC, met Michael Krohn-Dehli en Serginho Greene in de opstelling, kwam op een mooie 2-0 voorsprong in stadion Nieuw Galgenwaard. Aan het einde van het duel was er van een positieve score echter geen sprake meer. FC Utrecht won met 3-2. Na 50 minuten ging de Deense oud-Ajacied van het veld. Vermoedelijk met een lichte blessure.