Menu
Fijne goals door aanvallers

Fijne goals door aanvallers

Dat het al 5 april is, is bijna nergens aan af te zien. De bomen zien nog bruin en ook het gras op het trainingsveld is niet het sappige groen zoals dat in de lente gebruikelijk is. Bovendien snijdt de wind als een scherp mes door je kleren. Maar gelukkig was daar Danny Hoesen. Van zijn scoringsdrift krijg je het vanzelf warm.

,,Het is goed dat de spelers die vlak achter de eerste keus zitten aan de deur kloppen", gaf Frank de Boer vorige week zondag na de gewonnen wedstrijd tegen NEC al aan. In dat duel vielen Danny Hoesen en Ryan Babel uitstekend in. De trainer zal vrijdagochtend ook tevreden zijn geweest op de momenten dat hij zijn blik naar rechts liet gaan tijdens de oefensessie. Daar zag hij assistent-trainer Dennis Bergkamp aan de slag met zes aanvallers. Viktor Fischer, Derk Boerrigter, Kolbeinn Sigthórsson, Ryan Babel, Danny Hoesen en Siem de Jong gaven elkaar de ballen aan en passeerden om beurten de dienstdoende keeper, Kenneth Vermeer of Jasper Cillessen.

Vooral het gemak waarmee Hoesen de ballen langs de keeper schoot, was interessant om te zien. Moeilijke bewegingen hoefde hij nauwelijks te maken om in ideale positie te komen. Scoren was vervolgens ogenschijnlijk simpel. De andere spelers, onder wie Christian Poulsen, Isaac Cuenca en Lucas Andersen, slepen onder leiding van De Boer en Hennie Spijkerman op de andere helft van het veld verder aan de automatismen en snelle balcirculaties.

Frank de Boer deelt de hesjes uit. Frank de Boer deelt de hesjes uit.

Onder de - genodigde - toeschouwers bevonden zich twee kopstukken van Ajax. Directeur voetbalzaken Marc Overmars had voorzitter van de Raad van Commissarissen Hans Wijers bij zich. Wijers vond tussen zijn werk voor het Nationaal Comité Inhuldiging, dat de festiviteiten rond de troonswisseling op 30 april in de hoofdstad regelt, nog tijd om de voetballers aan het werk te zien.

Na een half uur verlieten zij de training. Vanaf dat moment kon De Boer zonder toeschouwers werken aan de laatste puntjes voor het duel van zondag met Heracles. Want ook de pers moest van het veld. Een grote partijvorm was het slotstuk van deze vrijdag. Zaterdag wacht Ajax nog een laatste oefensessie waarna zondag om 16:30 uur het échte werk losbarst.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kolbeinn Sigthórsson schiet met scherp. Kolbeinn Sigthórsson schiet met scherp.
Dennis Bergkamp instrueert Viktor Fischer. Dennis Bergkamp instrueert Viktor Fischer.
Hans Wijers en Marc Overmars bekijken de training. Hans Wijers en Marc Overmars bekijken de training.
De Jong en Babel, Fischer en Sigthórsson en Hoesen en Boerrigter spreken de oefening door. De Jong en Babel, Fischer en Sigthórsson en Hoesen en Boerrigter spreken de oefening door.