Menu
Filipe in Amsterdam gearriveerd

Filipe in Amsterdam gearriveerd

Zij aan zij kwamen ze het transferium uitgelopen. Druk pratend met elkaar. De nieuwe linksback en de huidige linksback hadden elkaar al snel gevonden. Behalve de positie hebben ze hun nationaliteit gemeen. Maxwell maakte Filipe Kasmirski wegwijs naar en op het trainingsveld. Het was tenslotte diens eerste keer.

De Braziliaan komt over van Figueirense en zal op huurbasis een jaar bij Ajax spelen. Dus moet hij zich in die tijd in de kijker gaan spelen. Met Maxwell als tolk, vertaler en toeverlaat zijn de bijkomende zaken al prima geregeld.

Filipe kreeg in zijn eerste training direct een partij voor de kiezen. Vreemd voor een maandag, maar weer niet zo raar na een interland en voor sommigen een vrij weekeinde. Tom de Mul en Tom Soetaers waren teruggekeerd van hun interland en Wesley Sonck hoeft zich pas over twee dagen weer te melden.

Jong Ajax fungeerde wederom als sparringpartner. Overigens een partner die niets wenst te verliezen. Daar hadden de selectiespelers vrijdag al mee te maken gekregen en ook vandaag scoorden de talenten van Van den Brom en Grim wederom vaker dan hun collega's. Bij Ajax 1 stond Fred Grim weer op doel.

Na de partij volgde er voor de spelers nog een fijne sprintoefening. Filipe hoefde daar echter niet aan mee te doen. Hij stond wat te rekken en te strekken toen een hemeltergend geluid over het trainingsveld schalde. De Braziliaan keek geschrokken om zich heen. Vervolgens checkte hij het gedrag van zijn nieuwe ploeggenooten, die stoicijns doorliepen. Zichtbaar verbaasd ging Filipe door met zijn bezigheid, af en toe nog even ongerust om zich heen kijkend of het onheil naderde. Na twee minuten hield het geluid plotseling op.

Filipe zal zich wel bij Maxwell melden om bijgepraat te worden over het angstaanjagende alarm. Dan zal hij ook horen dat hij er elke eerste maandag van de maand rekening mee moet houden en dat het slechts een test is.