Menu

Filipe verliest met Brazilië

Filipe heeft zondag met het Braziliaans elftal onder 20 jaar met 1-0 verloren van Colombia . Het Braziliaanse jeugdelftal is doorgedrongen tot de laatste ronde van het kwalificatietoernooi voor het WK onder 20 in Nederland deze zomer.

Hugo Rodallega, de Colomiaanse sensatie van het toernooi in zijn geboorteland, velde het vonnis over de Braziliaanse ploeg. Filipe, die de hele wedstrijd speelde, staat met zijn team nu tweede na drie gespeelde wedstrijden, achter Colombia. Argentinië staat derde, Chili vierde.

De Braziliaanse selectie trainde maandag twee keer om het verlies te doen vergeten. De volgende tegenstander van Brazilië is Chili, de twee teams ontmoeten elkaar woensdag 2 februari in Manizales. De verdediger Rafael zal niet meedoen vanwege een blessure, de middenvelder Diego is geschorst vanwege een rode kaart die hij opliep in de wedstrijd tegen Colombia.

Opstelling Brazilië: Renan, Rafael (Amparo), Leonardo, Edcarlos, Filipe; Roberto, Diego Souza, Renato (Evandro), Fernandinho; Rafael Sobis, Quirino (Paulinho Betanin).

Colombia, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Venezuela en Chili zijn de zes ploegen die met elkaar strijden om vier tickets voor het WK.