Menu

Filipe wint in laatste minuut met Brazilië

Filipe heeft woensdagavond op het nippertje gewonnen met het Braziliaanse elftal onder 20 jaar. In blessuretijd scoorde Rafael Sobis, zodat Filipe en zijn teamgenoten met 2-1 te sterk waren voor Chili.

Evandro opende zeven minuten na rust de score voor de Brazilianen uit een penalty. Tegenstander Chili begon de jacht op de gelijkmaker, maar had niet veel geluk in de afwerking. Bovendien moest na ruim een uur de keeper van Chili vervangen worden vanwege een blessure. Juán Lorca maakte zeven minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker.

Brazilië zette vervolghens de Chilenen onder druk en met goed gevolg. In de derde minuut van de blessuretijd kreeg Brazilië een vrije trap, waaruit Rafael Sobis scoorde. Door de winst is het team van René Weber zeker van deelname aan het WK in Nederland in juli van dit jaar.

Opstelling Brazilië: Renán; Rodrigo Dias, Leonardo, Joao Leonardo, Filipe; Roberto, Alé, Fernandinho, Renato (Evandro, '46); Rafael Sobis, Diego Barcelos (Quirino, '68).

Opstelling Chili: Carlos Arias (Espinoza, '62); Gonzalo Jara, Edzon Riquelme; Carlos Carmona (Fernández, '59), Iván Vásquez, Felipe Muñoz, Fernando Meneses; José Fuenzalida; Sebastián Montesinos, Juan Lorca; Nicolás Canales.