Menu

Finale Indoor Challenge Toernooi 2002

Op zaterdag 19 januari jl. vond de finale van het Indoor Challenge Toernooi 2002 plaats in Sporthallen Zuid te Amsterdam. Niet alleen de senioren kwamen die dag in actie. Ook aan de jeugd was gedacht. Welgeteld honderd en twintig kinderen van 8 tot en met 13 jaar mochten hun eigen toernooi spelen en waren verdeeld in ‘mini’s’ en ‘junioren’.

De mini’s en junioren konden zich individueel voor het toernooi opgeven, maar de senioren moesten zich met hun team plaatsen voor de finale tijdens een van de voorrondes. Gedurende de afgelopen twee maanden zijn er drie voorrondes gespeeld, t.w. in Zutphen, Leek en Tilburg.

Tijdens deze voorrondes werden er twee finales gespeeld. Beide winnaars plaatsten zich automatisch voor de finale in Amsterdam. Bij de zes winnaars werden de beste verliezers van de voorronde uit Leek en Tilburg gevoegd.

De in totaal acht teams mochten tegen elkaar strijden om de felbegeerde beker én deelname aan een internationaal supporterstoernooi.

De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Hennie’s Angels. Zij versloegen KNX met 4 tegen 0. Toch ging KNX niet met lege handen naar huis. Zij wonnen de Sportiviteitprijs. De finale ging tussen Amicitia en MVB Sport.

Na de reguliere speeltijd vermeldde het scorebord 1 –1, dus moesten er strafschoppen aan te pas komen om de strijd te beslissen. Amicitia was uiteindelijk het meest koelbloedig en wonnen met 6 tegen 5.

De junioren en mini’s waren onderverdeeld in teams die de naam van een Ajacied droegen. De finale bij de junioren ging tussen team O’Brien en team Van der Meyde. Deze laatste won met 2 – 0. Team Heitinga versloeg team Cruz met 1 – 0 in de finale van de mini’s. Alle winnaars ontvingen hun prijs uit handen van een Ajacied in hart en nieren: Bobby Haarms.

Uitslagen:

Senioren: 1. Amicitia 2. MVB Sport 3. Hennie’s Angels 4. KNX

Junioren: 1. Van der Meyde 2. O’Brien 3. Wamberto 4. Yakubu

Mini’s: 1. Heitinga 2. Cruz 3. Zlatan 4. Trabelsi

Bij deze wil de organisatie alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor een mooie, geslaagde voetbaldag en tot de volgende Indoor Challenge!