Menu
Finale Johan Cruyff Court Kampioenschappen

Finale Johan Cruyff Court Kampioenschappen

Op woensdag 27 mei werd de finale van de Cruyff Court Kampioenschappen gehouden bij het Olympisch Stadion. Teams uit het hele land kwamen daar naartoe en Lucky was erbij!

Jullie kennen hem waarschijnlijk allemaal wel: Johan Cruyff, oud voetballer van Ajax en oprichter van de Cruyff Foundation. Hij is degene die samen met zijn stichting al die mooie Cruyff Courts aanlegt door het hele land, en laatst zelfs in Marokko. De Cruyff Foundation vindt het belangrijk dat kinderen altijd een plek hebben om te sporten. In de stad is dat vaak moeilijk en daarom heeft Johan Cruyff bedacht dat het een heel goed idee zou zijn om de Cruyff Courts aan te leggen. Dit zijn voetbalveldjes die vlak bij scholen liggen en waar door samenwerking van de buurt allerlei activiteiten georganiseerd worden. Lucky vindt dat zo'n goed plan dat hij ook vaak naar openingen van deze voetbalveldjes toe gaat.

In de afgelopen tijd zijn er op deze veldjes toernooien gespeeld in het hele land. De finale van deze tour van toernooien was woensdag in Amsterdam en het was één groot feest! Je kon er van alles doen, maar voornamelijk: voetballen. Er gingen twee teams met de wisselbeker naar huis: een meisjesteam en een jongensteam. Er werd ook nog een prijs aan een All Star-team uitgenreikt: kinderen uit een aantal verschillende teams mogen als All Star-team naar Barcelona om daar een Cruyff Court te openen. Is dat niet cool? Kijk maar snel naar de foto's!

 

Lucky ging een kijkje nemen bij de finale van de Cruyff Court Kampioenschappen die gehouden werden bij het Olympisch Stadion. Lucky ging een kijkje nemen bij de finale van de Cruyff Court Kampioenschappen die gehouden werden bij het Olympisch Stadion.
Er waren verschillende Cruyff Courts waarop gestreden werd om de titel. Er waren verschillende Cruyff Courts waarop gestreden werd om de titel.
Lucky maakte veel nieuwe vriendjes! Lucky maakte veel nieuwe vriendjes!
Wat kunnen die kids voetballen zeg! Wat kunnen die kids voetballen zeg!
Er waren zowel jongens als meisjesteams! Dat is nog eens cool! Er waren zowel jongens als meisjesteams! Dat is nog eens cool!
Even lekker op de tribune naar de wedstrijd kijken! Even lekker op de tribune naar de wedstrijd kijken!
Er waren optredens en Lucky mocht bij de prijsuitreiking zijn. Er waren optredens en Lucky mocht bij de prijsuitreiking zijn.
Het winnende meisjesteam 'Nelson Mandela' uit Rotterdam! Het winnende meisjesteam 'Nelson Mandela' uit Rotterdam!
Het winnende jongensteam 'De Rank' uit Hengelo. Het winnende jongensteam 'De Rank' uit Hengelo.

 

Dank je wel Cruyff Foundation, voor deze superdag! Dank je wel Cruyff Foundation, voor deze superdag!