Menu
Financiële situatie bij Ajax

Financiële situatie bij Ajax

De directie en de Raad van Commissarissen van AFC Ajax NV zien zich genoodzaakt te reageren op berichtgeving over de 'financiële chaos' bij de club. Deze informatie is feitelijk onjuist.

Ajax heeft een positief eigen vermogen en een goede kaspositie. De club bevindt zich in de gezondste categorie van de KNVB licentie commissie, categorie III. Aangezien Ajax de post lonen en salarissen aan het terugbrengen is, voor de derde opeenvolgende keer meedoet aan de UEFA Champions League en daarnaast de inkomsten uit bijvoorbeeld TV-gelden ziet stijgen, ziet de club geen aanleiding voor supporters en aandeelhouders om zich zorgen te maken over de financiële situatie.

Transferbeleid
Het beleid van de club is de eigen jeugd nadrukkelijk de kans te geven zich in het eerste elftal te spelen. Deze groep spelers wordt, indien nodig, aangevuld met aankopen die potentieel hebben. De salarissen worden afgestemd op een solide financieel bouwwerk, met als uitgangspunt dat in het geval van ontbreken van inkomsten uit bijvoorbeeld de UEFA Champions League geen verlies oplevert.

In oktober worden de jaarcijfers over het boekjaar 2011/12 bekend gemaakt en in december vindt de Algemene Vergadering van Aandeelhouders plaats.


Tekst: Ajax.nl