Menu
Finidi even terug bij Ajax

Finidi even terug bij Ajax

Finidi George keerde kort terug bij Ajax. De Nigeriaanse oud-Ajacied volgt een trainerscursus bij de KNVB en bracht vandaag, als cursist, een bezoek aan de Toekomst. ,,Het voelt goed om terug te zijn’’, vertelde Finidi met een big smile.

Finidi George tovert een brede lach tevoorschijn bij zijn entree op de Toekomst. Finidi George tovert een brede lach tevoorschijn bij zijn entree op de Toekomst.

De voormalige rechtsbuiten is uiterlijk verbazingwekkend weinig veranderd. Finidi George speelde op 22 mei 1996, de verloren Champions Leaguefinale tegen Juventus, zijn laatste wedstrijd als Ajacied. Na zijn vertrek uit Amsterdam zagen de Ajacieden de aanvaller vooral nog aan het werk als Super Eagle, als international van Nigeria. De herinneringen aan de basisspeler uit het gouden Ajax-elftal dat in 1995 zowel de Champions League als de Wereldbeker voor clubs won, blijven natuurlijk mierzoet.

,,Hier in Amsterdam is het toch allemaal begonnen’’, vertelt Finidi, met een lichte twinkeling in de vrolijke ogen. ,,En wellicht keer ik hier ook nog wel eens terug. Als jeugdtrainer bijvoorbeeld. Ik ben in de afgelopen week al aardig wat voormalig teamgenoten tegengekomen. Michael Reiziger, Frank de Boer en Patrick Kluivert bijvoorbeeld.’’

Alle Ajacieden die hij tegen het lanke lijf is gelopen, kozen net als de Nigeriaan ook voor het trainerschap. De Boer is het verst gevorderd met zijn trainerscarrière. De voormalige verdediger traint en coacht de A1 en geeft invulling aan het assistent-bondscoachschap van Oranje. Kluivert en Reiziger mogen zich, net als Finidi, nog ‘slechts’ cursist of trainer-in-opleiding noemen. De Afrikaan volgt de KNVB-trainerscursus speciaal voor buitenlanders.

,,Het spelletje zelf spelen is toch heel anders dan coachen. Ik heb zelf vele jaren gespeeld en wil mijn kennis nu wel overbrengen. Wat dat betreft is het, denk ik, geen verrassing dat ik verder ga als trainer.’’

Later vandaag is het complete interview met Finidi George te zien op Ajax TV.
Klik hier om alvast naar de website van Ajax TV te gaan >>