Menu
Fischer bezorgt Ajax A1 zege

Fischer bezorgt Ajax A1 zege

Ajax A1 heeft de koppositie in de Eredivisie voor A-junioren vastgehouden. Op bezoek bij nummer 4 PSV won het team van trainer Fred Grim met 0-1. Viktor Fischer (foto) bezorgde de A-junioren van Ajax drie minuten voor tijd de overwinning. De leeftijdsgenoten van Feyenoord wonnen ook blijven daarmee twee punten achter Ajax staan.

Zaterdagochtend werd maar eens mooi duidelijk hoe nauw de A1 van Ajax met het eerste elftal verbonden is. Doordat Theo Janssen zich wegens ziekte moest afmelden, deed Frank de Boer een beroep op Davy Klaassen. Hij reist zondag mee naar Waalwijk voor de competitiewedstrijd tegen RKC. De 18-jarige aanvoerder van Ajax A1 ontbrak zodoende in Eindhoven waar de A1 het tegen PSV opnam. Het leverde Grim een puzzel op, want normaal gesproken was Klaassen de spil op het middenveld geweest.

Met Youssef Fennich als aanvallende middenvelder en Fabian Sporkslede als verdedigende middenvelder was het duidelijk dat de A1 in een geïmproviseerde opstelling speelde. En doordat Sven van Nieuwpoort centraal achterin speelde, bezette Danzell Gravenberch - beter bekend als spits - opnieuw de rechtsbackpositie. ,,Al die omzettingen zorgden ervoor dat we voor rust rommelig speelden en maar moeilijk in de wedstrijd kwamen. De spelers waren toch wat zoekende vanwege de vele wisselingen”, zo sprak Grim na afloop. Ook het grote aantal wedstrijden dat de A1 de afgelopen weken speelde - onder meer in de NextGen Series - begint richting de winterstop langzaam zijn tol te eisen.

Youssef Fennich speelde centraal op het middenveld. Youssef Fennich speelde centraal op het middenveld.

Na rust raakte de A1 ook nog eens twee spelers kwijt. Danzell Gravenberch en Ouasim Bouy verlieten allebei geblesseerd het veld. Toch bleef de koploper goed op de been in Eindhoven. De beloning kwam uiteindelijk vlak voor tijd toen Lesley de Sa op avontuur ging. De kleine aanvaller slalomde richting het doel van PSV, waarna zijn geblokte schot uiteindelijk werd opgepikt door Viktor Fischer. Op beheerste wijze werkte de Deen de bal vervolgens in het doel: 0-1.

Dat uitgerekend Fischer het winnende doelpunt maakte was een mooie bijkomstigheid, zo vond ook Grim. De aanvaller stond een tijdlang aan de kant met een knieblessure, maar zijn rentree van vorige week liet hij ook zaterdagmiddag zien dat hij weer op de goede weg is. Voor het eerst sinds het herstel van zijn blessure speelde hij weer 90 minuten. ,,Het doelpunt was dan ook een mooie bekroning voor hem”, zei Grim. ,,En voor het hele team. Want goed was het allemaal niet, maar juist daarom verdienen de jongens een compliment. Ze hebben bijna niets weggegeven en de overwinning er uiteindelijk zelf uitgesleept. Als je een wedstrijd niet met mooi voetbal kan winnen, dan maar zo.”

Opstelling Ajax A1: Mickey van der Hart, Danzell Gravenberch (64. Donny van der Wal), Sven van Nieuwpoort (46. Darren Rosheuvel), Stefano Denswil, Mitchell Dijks, Fabian Sporkslede, Youssef Fennich (80. Bas Kuipers), Ouasim Bouy (57. Mike Busse), Lesley de Sa, Viktor Fischer, Nick de Bondt (35. Rowendy Schoop).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst