Menu
Fischer bezorgt Ajax A1 zege

Fischer bezorgt Ajax A1 zege

Viktor Fischer heeft Ajax A1 zaterdag aan een nipte 1-0 overwinning op bezoek bij FC Den Bosch geholpen. De Deense aanvaller scoorde vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. De winst in Brabant betekende voor de koploper in de Eredivisie voor A-junioren de vijftiende zege in achttien duels. Woensdag wacht de A1 in Engeland de halve finale in de NextGen Series tegen Liverpool A1.

Met het oog op de Europese wedstrijd tegen Liverpool hoopte coach Fred Grim vooraf dat de horde in Den Bosch eenvoudig genomen kon worden. ,,We hadden met elkaar afgesproken om de wedstrijd snel naar onze hand te zetten, zodat we krachten konden sparen voor de belangrijke wedstrijd tegen Liverpool. Door het uitblijven van meer goals bleef het helaas tot het laatste moment spannend. We moesten anderhalf uur lang attent en scherp blijven om de zege niet alsnog uit handen te geven.”

De moeizame ‘generale’ eindigde dankzij Viktor Fischer wel in een overwinning voor Ajax. De Deense aanvaller besliste de wedstrijd in de 39e minuut met een doelpunt. Het bleek uiteindelijk het enige moment waarop Ajax het goed georganiseerde Den Bosch kapot kon spelen. Grim: ,,Ze hielden continu het veld klein en speelden met de linies kort op elkaar. We hadden moeite om daar doorheen te voetballen. Voor rust ging het nog wel, maar in de tweede helft konden de spelers het niet meer echt opbrengen. Daardoor werd het uiteindelijk een lastige middag voor ons.”

Een positief punt in Den Bosch was de rentree van Sven Nieuwpoort. De rechtsback stond sinds december vorig jaar buitenspel met een knieblessure. ,,Hij heeft een uur lang kunnen spelen. Goed dat hij weer terug is”, aldus Grim.

Opstelling Ajax A1: Peter Leeuwenburgh, Sven Nieuwpoort (60. Mike Busse), Youssef Fennich, Stefano Denswil, Mitchell Dijks, Fabian Sporkslede, Davy Klaassen, Abdelmalek El Hasnaoui (60. Sinan Keskin), Lesley de Sa (70. Boban Lazic), Rowendey Schoop (46. Nick de Bondt), Viktor Fischer (75. Jip Bartels).

Dinsdag vertrekt Ajax A1 naar Liverpool. Ajax.nl en Ajax TV doen uitgebreid verslag van de belevenissen van de A1 in Engeland.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst