Menu
Fischer keert terug in selectie

Fischer keert terug in selectie

Viktor Fischer keert zondag tegen NAC Breda terug in de wedstrijdselectie van Ajax. Dat liet trainer Frank de Boer vrijdag weten op een persconferentie. ,,Als het moment daar is en ik denk dat ik hem kan gebruiken, zal ik hem speelminuten geven”, aldus De Boer.

Fischer was vanwege een hamstringblessure meer dan een jaar uit de roulatie. De Deen speelde in februari vorig jaar zijn laatste duel in de hoofdmacht. De Deen maakte ruim een maand geleden zijn rentree bij Jong Ajax. ,,Het is mentaal heel zwaar geweest voor Viktor. Voor iedere jonge speler, die graag wil spelen, is het een crime om een jaar aan de kant te staan en te zien dat andere spelers stappen maken.”

Ajax kent voor het thuisduel tegen NAC twee twijfelgevallen: Thulani Serero en Nicolai Boilesen. ,,Serero kreeg maandag last van zijn lies. Hij heeft vandaag een goede test gehad en we moeten daarvan de reactie afwachten”, stelde De Boer. ,,Boilesen wilde woensdag een bal uit de lucht plukken en verrekte daarbij een bilspier. Ook met Nicolai moeten we afwachten.”

De Boer gaf direct een volledige medische update van de staat van zijn selectie. ,,Arek Milik is nog altijd geblesseerd, maar gaat de goede kant op. We dachten heel even dat hij zondag zou kunnen halen, maar dat is toch geen optie. Ook Niki Zimling is geblesseerd, maar verder is iedereen fit.”

De selectie van Ajax trainde vrijdag uitgebreid op afronden en maakte daarbij een scherpe indruk. Onder meer Danny Bakker, Queensy Mening en Leeroy Owusu waren van de partij.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Viktor Fischer maakt dit weekend zijn comeback in de selectie van Ajax 1. Dat zorgt voor vrolijke gezichten. Viktor Fischer maakt dit weekend zijn comeback in de selectie van Ajax 1. Dat zorgt voor vrolijke gezichten.
De Deen maakte ook vrijdag een fitte indruk. De Deen maakte ook vrijdag een fitte indruk.
Jong talent: Riechedly Bazoer, Leeroy Owusu en Danny Bakker. Jong talent: Riechedly Bazoer, Leeroy Owusu en Danny Bakker.
Ajax leeft ontspannen toe naar het duel met NAC. Ajax leeft ontspannen toe naar het duel met NAC.
Frank de Boer observeert zijn team tijdens de training. Frank de Boer observeert zijn team tijdens de training.
Rekken en strekken. Rekken en strekken.
Danny Bakker en Lasse Schöne. Danny Bakker en Lasse Schöne.
Anwar El Ghazi wordt belaagd door Leeroy Owusu en Jairo Riedewald. Anwar El Ghazi wordt belaagd door Leeroy Owusu en Jairo Riedewald.
Danny Bakker in duel met Joël Veltman. Danny Bakker in duel met Joël Veltman.