Menu
Fischer krijgt de lachers op zijn hand

Fischer krijgt de lachers op zijn hand

Daags nadat Ajax karakter toonde in de competitiewedstrijd tegen Roda JC in Kerkrade, lieten de Ajacieden hun voeten weer spreken tijdens de training. Terwijl enkele spelers zich in het zweet werkten onder leiding van Hennie Spijkerman, speelden anderen een vermakelijke partij voetvolley.

De training begon met een uitloopsessie onder leiding van conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof. Na de warming-up splitsen de basis- en wisselspelers zich op in groepjes. Een gedeelte van de basisspelers – Ricardo van Rhijn, Kenneth Vermeer, Derk Boerrigter en Danny Hoesen – zette de training binnen in het krachthonk voort. Zes andere spelers – Lasse Schöne, Jody Lukoki, Miralem Sulejmani, Thulani Serero, Eyong Enoh en Lorenzo Ebecilio – trainden onder leiding van Hennie Spijkerman. De assistent-trainer schotelde onder meer een rondo en een kaatsoefening voor. Keeperstrainer Carlo l’Ami nam Jong Ajax-keeper Maurits Schmitz en derde doelman Mickey van der Hart onder zijn hoede. Jasper Cillessen was niet aanwezig op de training. Hij verdedigt maandagavond het doel van Jong Ajax in de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse/AGOVV.

De overige spelers speelden, zoals gebruikelijk na een (competitie)wedstrijd, een partij voetvolley. Frank de Boer trad aan met Siem de Jong, Daley Blind en Toby Alderweireld. Het andere team bestond uit Christian Eriksen, Niklas Moisander, Christian Poulsen en Viktor Fischer. Het was een vermakelijke partij tussen Nederland-België en de Deens-Finse combinatie. De lange rally’s maakten de voetvolleypartij op de performance track extra spannend. Het Nederlands-Belgische team was sterk, maar de Denen plus Fin maakten het de tegenstander zeker niet makkelijk. Fischer, de jongste van de Denen, maakte een paar slordige (inschattings)foutjes, waardoor de tegenstanders al joelend de punten binnenhaalden. Fischer kreeg vervolgens de lachers op zijn hand met zijn verbaasde 'ik-heb-geen-idee-wat-er-net-is-gebeurd-blik'. Na enkele woordenwisselingen in het Deens met zijn teamgenoten en gelach aan de kant van het team van De Boer, werd het spel weer hervat. Met twee kussen op de bal zocht Fischer zijn geluk bij het serveren. Helaas… Ondanks dat Fischer en zijn ploegmaten knappe punten binnensleepten en zich flink in het zweet werkten, stapte het team van De Boer als winnaar van het veld. De Denen en die ene Fin werden verslagen door drie Nederlanders plus een Ajax-Belg.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden startten de oefensessie met een warming-up. De Ajacieden startten de oefensessie met een warming-up.
Davy Klaassen, liesblessure, herstelt met fysiotherapeut Frank van Deursen. Davy Klaassen, liesblessure, herstelt met fysiotherapeut Frank van Deursen.
Enkele spelers werkten een oefensessie af met Hennie Spijkerman. Enkele spelers werkten een oefensessie af met Hennie Spijkerman.
De overige spelers speelden een partij voetvolley. De overige spelers speelden een partij voetvolley.
Het team van Frank de Boer stapte als winnaar van het veld. Het team van Frank de Boer stapte als winnaar van het veld.