Menu
Fischer maakt langverwachte rentree

Fischer maakt langverwachte rentree

Viktor Fischer heeft zondag na een lange afwezigheid zijn rentree gemaakt. De aanvaller maakte een half uur voor tijd zijn opwachting tijdens Ajax - NAC Breda (0-0). Hij stond bijna veertien maanden aan de kant met een hamstringblessure.

Onder luid applaus van Ajax-supporters liep Fischer zich aan het begin van de tweede helft warm. Fischer loste vervolgens in de 64ste minuut onder luid applaus Kolbeinn Sigthórsson af. Eindelijk stond hij weer binnen de lijnen. Een moment waar hij meer dan een jaar naar had uitgekeken.

Fischer stond in totaal bijna veertien maanden aan de kant nadat hij op 23 februari 2014 in de thuiswedstrijd tegen AZ aan zijn hamstring geblesseerd raakte. Wat volgde was een lange revalidatieperiode. Zijn geduld werd tot vorige maand flink op de proef gesteld. Op 21 maart maakte hij voor het eerst weer minuten bij Jong Ajax. Nadat hij die test goed doorstond, volgden nog meer optredens bij de beloften. Afgelopen zaterdag zat hij eindelijk voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie voor het thuisduel met NAC. Exact vier jaar nadat hij zijn eerste Ajax-contract tekende, maakte hij daags na die uitverkiezing zijn rentree. Een mooi symbolisch moment voor de nog altijd pas 20-jarige Deen.

Ook trainer Frank de Boer was zeer tevreden met de terugkomst van Fischer: ,,Het was mooi om de gretigheid van Fischer te zien. De energie en alertheid die Fischer bracht, mis ik wel eens bij andere spelers. Die wil je het liefst van iedereen zien. Al heeft het natuurlijk ook met karakter te maken”, stelde De Boer na afloop van Ajax - NAC. ,,Ajax had vandaag gewoon moeten winnen. Maar het is heel positief dat Viktor na veertien maanden zijn rentree heeft gemaakt.”

Gretige blik bij Fischer tijdens de warming-up. Gretige blik bij Fischer tijdens de warming-up.
Viktor Fischer ontving een luid applaus van de Ajax-fans. Viktor Fischer ontving een luid applaus van de Ajax-fans.
Na veertien maanden eindelijk weer terug op de velden. Na veertien maanden eindelijk weer terug op de velden.