Menu
Fischer maakt rentree bij Jong Ajax

Fischer maakt rentree bij Jong Ajax

Viktor Fischer heeft na dertien maanden blessureleed zijn rentree gemaakt. De 20-jarige Deen speelde zaterdagavond een helft mee met Jong Ajax in de verloren uitwedstrijd tegen De Graafschap (3-0). Fischer werd halverwege volgens afspraak vervangen door Elton Acolatse.

Het mooie aan Andries Ulderink is dat hij altijd eerlijk is, recht door zee. De coach van Jong Ajax deed dan ook geen enkele moeite om de 3-0 uitnederlaag bij De Graafschap recht te praten. ,,Ik kan er wel een heel verhaal van maken, maar wij waren vandaag gewoon de mindere van De Graafschap."

,,Ik kan er niets positiefs van maken", vervolgde Ulderink. ,,We hadden veel moeite met de goede en agressieve manier van druk zetten van De Graafschap. Zij speelden 4-4-2, met veel bewegende mensen, en daar konden we moeilijk een antwoord op verzinnen. Dat is aan de ene kant een compliment aan De Graafschap. Aan de andere kant hebben wij vandaag gewoon teveel dingen niet goed gedaan."

Ajax had op papier een zeer sterke voorhoede met Queensy Menig, Richairo Zivkovic en Fischer. Aanvallend gevaar stichten deden de Ajacieden echter nauwelijks. ,,We hadden wel veel bijna-kansen", stelde Ulderink. ,,Maar we waren, en dat was misschien wel kenmerkend voor vanavond, niet scherp genoeg in de passing. Een simpel balletje over vijf meter, waardoor iemand vrij voor de keeper had kunnen komen, ging dan fout. We hebben zeker vijf of zes momenten gehad waarin we - met de bal aan de voet - een 3 tegen 3 of 4 tegen 4 situatie hadden. Daar hadden we veel meer uit moeten halen."

Het lichtpuntje volgens Ulderink was de rentree van Fischer. ,,Dat is dan het meest positieve van vanavond. Ik zag bij hem veel gedrevenheid. Het was voor Viktor moeilijk om in zo'n wedstrijd waarin het niet draait zijn rentree te maken. Maar ik vond hem vooral de laatste twintig minuten van de eerste helft erg goed bezig. Hij kwam in die fase met de bal aan de voet naar binnen en was dreigend."

Ulderink hoopt Fischer voorlopig in de luwte te houden. ,,Iemand die een jaar niet heeft gespeeld, moet je in zijn eerste wedstrijd niet voetbalinhoudelijk gaan beoordelen. Het belangrijkste is dat hij weer heeft gespeeld. We moeten hem de tijd en ruimte geven om minuten te maken en langzamerhand naar zijn niveau toe te groeien."

Opstelling Jong Ajax: Onana, Owusu, Tete, Van Bruggen, Savastano, Bakker, Sporkslede, Warmerdam, Menig, Zivkovic (80. Hendriks), Fischer (46. Acolatse).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Martijn Buskermolen