Menu
Fischer mee naar Wenen

Fischer mee naar Wenen

De eerste officiƫle wedstrijd van het seizoen 2015-2016 nadert snel. Het eerste duel in de derde voorronde van de UEFA Champions League met Rapid Wien staat woensdagavond op het programma. Maandag trainde Ajax voor het laatst op Amsterdamse bodem. Viktor Fischer trainde weer met de groep mee. Hij is fit voor het duel met Rapid.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is precies een maand onderweg. In de afgelopen vier weken is de selectie van Frank de Boer klaargestoomd voor de voorrondes van de Champions League. Via twee rondes strijdt Ajax voor een plek in het hoofdtoernooi. In de heenwedstrijd in Oostenrijk kan Ajax een eerste belangrijke stap zetten.

De Boer kan in Wenen over een nagenoeg fitte groep beschikken. Naast Fischer trainde ook Thulani Serero weer met de groep mee. De Zuid-Afrikaan stond eerder aan de kant met enkelklachten.

Update: Amin Younes raakte maandag aan het einde van de training geblesseerd aan zijn linker bovenbeen. Om die reden reist hij niet mee naar Wenen. De Boer neemt geen vervanger mee naar Oostenrijk.

Ajax reist dinsdagochtend richting Wenen voor de eerste confrontatie met Rapid in het Ernst Happel Stadion. Het duel met Rapid begint woensdag om 21:05 uur.

Tekst en foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst