Menu
Fischer naar halve finales jeugd-EK

Fischer naar halve finales jeugd-EK

Viktor Fischer heeft zich dinsdagavond met Denemarken o/21 voor de halve finales van het EK o/21 geplaatst. Dankzij een 2-0 zege op Servië eindigden de Denen als groepwinnaar in poule A. Fischer nam het tweede doelpunt voor zijn rekening. Ook poulegenoot Duitsland schaarde zich bij de laatste vier.

Denemarken kwam halverwege de eerste helft op voorsprong dankzij een treffer van Rasmus Falk. Kort na rust verdubbelde Fischer de score tijdens het laatste groepsduel. De aanvaller van Ajax kreeg de bal na een vrije trap van Pierre Højbjerg uiteindelijk voor zijn voeten en drukte vervolgens met links af.

Denemarken neemt het zaterdagavond in de halve finale op tegen de nummer twee uit poule B. Zowel Portugal, Zweden, Italië als Engeland strijden nog om de bovenste twee plaatsen in die poule. De laatste groepsduels staan woensdagavond op het programma. Dan wordt duidelijk wie Denemarken en Duitsland in de halve eindstrijd treffen.

Dankzij het bereiken van de halve finale hebben de beloften van Denemarken zich ook geplaatst voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst